Kárpótolja bérleteseit az UTA, ha azok igénylik

A váradi stadion lesz az UTA átmeneti otthona | Fotó: FC Bihor Facebook-oldal

A váradi stadion lesz az UTA átmeneti otthona | Fotó: FC Bihor Facebook-oldal

Eldőlt, hogy az aradi Neuman Ferenc Aréna gyepszőnyege cseréjének befejezéséig a nagyváradi Bodola Gyula Stadionban rendezi hazai mérkőzéseit az első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Superliga) és a Román Kupában érdekelt UTA.

Az aradi klub közleménye szerint „jelentős anyagi költségeket” fordítottak arra, hogy Sebes-Körös-parti város stadionját élvonalbeli meccsek rendezésére hitelesítsék (a váradi csapat, az FC Bihor jelenleg a harmadosztályban szerepel).

Az UTA vezetői emlékeztettek arra, hogy „önhibájukon” kívül kényszerültek kényszeralbérletbe, a szurkolók pedig utazásra, ha a „hazai” meccseket is a helyszínen akarják látni. Az aradi stadion pályájának felújításáról ugyanis a létesítmény fenntartója, az önkormányzat döntött (az aréna újjáépítése alatt, hat évig az UTA hol az újaradi Motorul-pályán vagy a világosi Otto Grefner Stadionban volt kénytelen játszani meccseit).

A 2023–2024-es szezon bajnoki bérletei érvényesek maradnak a nagyváradi meccsekre, a kényelmetlenségért pedig az UTA felajánlja a bérleteseknek, hogy a mostani, illetve a 2024–2025-ös Román Kupa-meccseket ingyen látogathatják.

Akik nem tudnak vagy nem akarnak Nagyváradra tartani a csapattal a hátralévő bajnoki meccsekre, a klub visszafizeti a bérletek árát, részarányosan. Ez iránti igényüket október 16–18. között, 11-től 16 óráig jelezhetik a drukkerek az aradi stadionnál.

A polgármesteri hivatal ígérete szerint januárra végeznek a Neuman Ferenc Arénánál folyó munkálatokkal.

A rovatból ajánljuk:

Pontot csent a CFR-től az UTA
A döntetlennel az aradiak visszacsúsztak az osztályozót jelentő helyre.
Ráadástizenegyessel nyert kiesési rangadót az UTA
Hátrányból fordított a Dinamo ellen.
Pecsovszky „hazatért” [AUDIO]
Leleplezték a legendás labdarúgó szobrát.
Hazai lejtőn az UTA és a Progresul
Kikaptak az aradi csapatok a kupában.
Pontot rabolt a címvédőtől az UTA
Döntetlent játszott az UTA csütörtök este az első osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójából elhalasztott meccsén, a Konstancai Farul ellen.