Karácsonyra díszpolgári címet kap Zsóri Dániel

December 22-én ünnepélyes keretek között adják át Zsóri Dánielnek, a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas labdarúgójának a tőzmiskei önkormányzat által odaítélt díszpolgári címet.

Az előző idény legszebb góljáért járó Puskás-díjat az idén februárban – még a Debreceni VSC játékosaként – a Ferencváros ellen az utolsó percben ollózva szerzett győztes találatával érdemelte ki a mindössze 19 éves futballista, akinek az volt élete első felnőtt NB I-es meccse.

A legendás Puskás Ferencről elnevezett kitüntetés tízéves történetében a simonyifalvi illetőségű játékos az első magyar, aki kiérdemelte, és a milánói Scalában tartott díjátadón többek között a Barcelona klasszisát, Lionel Messit is megelőzte.

A káprázatos gól:

Zsóri Dániel az Arad megyei Simonyifalván cseperedett fel – csak azért nem szülőfaluja a Körös-közben található település, mert édesanyja a nagyváradi szülészeten hozta a világra –, majd negyedik osztályos kora óta a békéscsabai és debreceni futballakadémiákon nevelkedett; idén szerződött a székesfehérvári csapathoz.

A szeptember 23-i díjátadó után Haász Tibor tőzmiskei polgármester – oda tartozik közigazgatásilag a magyar többségű Simonyifalva – elmondta, hogy díszpolgári címet akarnak adományozni az ifjú tehetségnek. A képviselőtestület már megszavazta a határozattervezetet, úgyhogy csak azt várták, hogy Zsóri Dánielnek ideje legyen hazalátogatni – írta a Maszol.

A kitüntetést december 22-én, a karácsony előtti vasárnap 15 órától a simonyifalvi kultúrotthonban rendezett ünnepségen adják át a labdarúgónak.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.