Izgalmas meccsen döntetlent játszott az UTA a címvédővel

Döntetlent játszott Aradon az UTA és a bajnoki címvédő CFR hétfő este, az első osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának záró mérkőzésén.

A vezetést a vendégek szerezték meg az első félidőben egy szöglet utáni fejesgóllal, míg a – meccset emberhátrányban befejező – hazaiak szintén szöglet után egy fejessel egyenlítettek.

Az első perctől kezdve nyomást helyezett az ellenfélre az UTA, a CFR pedig kivárt, hogy megnyíljon az aradi védelem, és a 14. percben gólszerzési lehetőség is adódott a kolozsváriak előtt. Manea jobbról beívelt, Bîrligea öt méterről, felugorva átemelte a kapuson a labdát, de az a felső lécről vonalon túlra pattant.

A vezetést is a vendégek szerezték meg: egy Petrilát dicsérő akció végén elvégzett vendégszögletnél Boateng emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú sarokba csúsztatott (0–1). Középkezdés mindössze két erőtlen lövés volt az aradiak válasza a kolozsváriak góljára, miközben gólt majdnem a CFR szerzett ismét: a jobbhátvédet játszó Manea áttörte magát a védelmen, beadott labdáját a túlsó oldalról visszafejelték középre, s Boateng a kapufára belsőzte – már másodszor mentett az aradi kapufa…

Az első félidő hajrájában Stahl helyzetét jegyeztük fel, de lapos lövését Scuffet vetődve tolta szögletre. Térfélcsere után negyedórával, Anton szöglete után Benga csúsztatta meg a labdát fejjel, a menteni igyekvő Kolinger csak beljebb tudta segíteni azt – az aradi stadion eredményjelzőjén a hazai középhátvéd javára írták a találatot, amely ismét meghozta a hazai közönség hangját (1–1), de később a szakszövetség a CFR-hátvéd öngóljaként jegyzőkönyvezte az egyenlítést.

A 72. percben Isac ártalmatlan helyzetben, rossz ütemben szerelte hátulról Deacot, aki annyira megsérült, hogy nem is tudta folytatni a játékot. De az UTA is elveszítette a középpályását, mert bár elsőre sárga lapot kapott, videóbírózás után a játékvezető pirosra változtatta. Emberhátrányban az aradiak nem tudták átvinni a labdát a felezővonalon, s a 80. percben Iacob lélekjelenlétére volt szükség, hogy Janga közelről ne szerezzen vezetést.

A hátralévő idő gyakorlatilag a kolozsváriak nyomásáról és az aradiak hősies védekezéséről szólt, de újabb gól már nem született – a döntetlen nem igazán kedvez egyik csapatnak sem, de a kiállítást figyelembe véve az UTA lehet elégedettebb az eredménnyel.

Szuperliga, 13. forduló:

  • UTA–Kolozsvári CFR 1–1, gólszerzők: Kolinger (60., öngól), illetve Boateng (32.); kiállítva: Isac (UTA, 74.)
  • FC Voluntari–CS Mioveni 3–1
  • FC Argeș–Universitatea Craiova 1–0
  • Kolozsvári Universitatea–FC Hermannstadt 1–0
  • Rapid–FC Botoșani 1–1
  • Sepsi OSK–Farul 0–1
  • Petrolul Ploiești–FCSB 0–2
  • FCU Craiova 1948–Chindia Târgoviște 0–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA október 16-án, vasárnap 20.30-tól az FCSB vendége lesz Bukarestben.

A rovatból ajánljuk: