Így folytatódnak a küzdelmek az 1. Ligában

Hétfőn este befejeződött az első osztályú labdarúgó-bajnokság alapszakasz, és kialakult a rájátszás felsőházának (1–6. helyezettek), illetve alsóházának (7–16. helyezettek) mezőnye. Mutatjuk, hogy folytatódik az 1. Liga küzdelemsorozata.

A felsőházi rájátszásban (play-off) oda–vissza alapon, körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg a csapatok a bajnoki címért. Az eddig szerzett pontok számát megfelezték, és ha nem jött ki egész szám, felfelé kerekítettek. Pontegyenlőség esetén ez a kerekítés lesz majd az első kritérium a rangsorolásnál (értelemszerűen az kerül hátrább, amelyiknek kedveztek egy fél ponttal), majd a rájátszásban született egymás elleni eredmények, végül a gólarány dönt.

A felsőházi rájátszás rangsora:

Táblázat forrása: digisport.ro

Az első helyezett a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, a 2., 3. és (a kupagyőztes kilététől függően) a 4. hely az újonnan alapított Európa Konferencia Ligában való szereplésre jogosít fel. Azonban a nemzetközi porondot érő utolsó helyért az érintett csapat selejtezőt játszik az alsóház legjobbjával.

A 7–16. helyezettek is körmérkőzéses rendszerben folytatják, csak nem rendeznek visszavágókat. Az utolsó két csapat a végén kiesik a másodosztályba, a 13. és 14. helyezettek pedig osztályozót játszanak a bennmaradásért a Liga 2 rájátszásának 3., illetve 4. helyén végző csapatokkal.

Az UTA április 16-án, pénteken 17.30-tól az 1. fordulóban a konstancai FC Viitorult fogadja.

Az alsóházi rájátszás rangosra a pontszámok felezése után:

Táblázat forrása: digisport.ro

Hogy más tétje is legye a „play-outnak”, a két legjobb együttes (abszolút sorrendben a 7. és 8.) egymás közt dönti el, hogy ki mérkőzzön meg a felsőház 3. vagy 4. helyén végző gárdával a nemzetközi kupaszereplésért.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.