Helyezése alapján indulhatna a kupaselejtezőn az UTA, mégsem teheti

Gól nélküli döntetlent játszott az UTA idegenben az FC Voluntari vendégeként szerda este, az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó fordulójában, s ezzel összesítésben a 8. helyen végzett. A Kolozsvári CFR már kedden bebiztosított bajnoki címének megvédését.

Az élvonal újonca már az előző fordulóban bebiztosította bennmaradását az 1. Ligában, az Ilfov megyei kiszállás inkább a hazaiaknak volt tétre menő, mert ők versenyt futottak az Astrával a kiesés elkerüléséért (végül a giurgiui csapat – 2016 bajnoka – egy 90+6. percben kapott góllal veszített, és búcsúzott az első osztálytól).

Az UTA tizenegyest hibázott a meccsen, amely így gól nélküli döntetlennel ért véget. Az aradi gárda az alsóház 2., az összesített mezőny 8. helyén végzett. A kiírás értelmében az alsóház első két helyezettje megmérkőzik egymással, és a győztes a felsőház 3. vagy 4. helyezettjével (attól függően, hogy Craiova megnyeri a Román Kupát vagy sem) játszik majd az Európai Konferencialigában való részvételért, de mivel az UTA nem rendelkezik nemzetközi licenccel, a sorban utána következő konstancai FC Viitorul veszi majd át a helyét.

1. Liga, alsóházi rájátszás (play out), 9. forduló:

  • AFC Hermannstadt–FC Argeș 1–0
  • Bukaresti Dinamo–Chindia Târgovişte 0–0
  • FC Viitorul–Astra Giurgiu 1–0
  • FC Voluntari–UTA 0–0
  • Medgyesi Gaz Metan–Politehnica Iași 4–2

A végeredmény:

Táblázat: digisport.ro

Kiesett az Astra és a Politehnica, osztályozót játszik a bennmaradásért a Voluntari és a Hermannstadt a 2. Liga 3. és 4. helyezettjével.

Rájátszás a nemzetközi kupaindulásért: Chindia Târgoviște–FC Viitorul 2–3.

Osztályozók a Liga 1-ben maradásért, első mérkőzések:

  • CS Mioveni–AFC Hermannstadt 0–0
  • Dunărea Călărași–FC Voluntari 1–2, gólszerzők: Kanda (31.), illetve Betancor (42.), Vlad (73.).

A visszavágókat június 3-án játsszák.

A felsőházban a címvédő Kolozsvári CFR kedd este bebiztosította a bajnoki címét, így már csak a dobogó alsó fokáért folyik nagy küzdelem. A CFR sorrendben a negyedik, története hetedik aranyérmét szerezte meg, ezzel egyedül viseli a „vidék bajnoka” címet, amelyen tavaly óta az UTÁ-val osztozott.

FRISSÍTÉS: felsőházi rájátszás (play off), 10. forduló:

  • Kolozsvári CFR–FCSB 2–0
  • Universitatea Craiova–Academica Clinceni 0–0
  • Sepsi OSK–FC Botoșani 1–0

A végeredmény:

Táblázat: digisport.ro

A CFR a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, a FCSB és a kupagyőztes Craiova (a döntőben 3–2-re nyert az Astra ellen) az Európa Konferencia-liga selejtezőjében játszhat. A harmadik EKl-helyért a 4. helyezett Sepsi OSK az alsóházi „döntőt” megnyerő Viitorullal játszik május 30-án, vasárnap 20.30 órától Sepsiszentgyörgyön.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.