Hazai pályán, az utolsó percben kapott ki az UTA

Vereséget szenvedett az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának szombat délutáni meccsén a nagyszebeni FC Hermannstadtól.

Vendéghelyzettel indult a meccs, az első félóra végén mégis az aradiak örvendhettek: négy percig tartó videózás után a játékvezető jóváhagyta az „első ránézésre” befújt tizenegyest az UTA javára, Postolachi pedig magabiztosan értékesítette a szabálytalanság miatt megítélt büntetőt.

Nem sokáig volt hátrányban a Szuperliga újonca, ugyanis a 36. percben „nyílt napot” tartott a hazai védelem, Alhassan pedig kissé kisodródva, jobbal a „rövid” sarokba lőtt – ha Iacob kapus jobban helyezkedik, talán megúszhatta volna az UTA az egyenlítő gólt.

A kitartó esőben nem alakultak ki igazán veszélyes helyzetek a második félidőben, mígnem a ráadás perceiben a szebeniek egy mintaszerű támadást vittek véghez – az aradi védelem lélekben már öltözőben lehetett –, amit Assalhan higgadtan fejezett be, egyúttal megnyerte a meccset a látogatóknak.

A Marius Măldărășanu edző által felkészített Hermannstadt a szezon meglepetéscsapata: a nagy neveket nélkülöző, de szép focit játszó gárda 22 pontjával őrzi a harmadik helyet a 24 pontos Farul és Rapid mögött, de az erdélyi együttesnek még van egy elmaradt meccse. Az Ilie Poenaru vezette UTA 15 pontjával jelenleg a nyolcadik helyen áll.

Szuperliga, 11. forduló:

  • UTA–FC Hermannstadt 1–2, gólszerzők: Postolachi (29., 11-esből), illetve Alhassan (36. és 90+5.)
  • FC Voluntari–FCU Craiova 1948 1–0
  • Petrolul Ploiești–Farul 1–3
  • Sepsi OSK–FC Botoșani 7–0
  • Rapid–CS Mioveni 2–1
  • Kolozsvári Universitatea–Chindia 1–0
  • Universitatea Craiova–FCSB 2–1
  • FC Argeș–Kolozsvári CFR 0–1
Táblázat forrása: digisport.ro

A 12. fordulóra csak két hét múlva, a válogatott meccsei miatt elrendelt szünet után kerül sor, akkor az UTA (október 2-án) az éllovas Farul vendége lesz Konstancán.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.