Három ország hét csapatával rajtol a jégkorong MOL Liga

Hét klub részvételével rajtol el szeptemberben a jégkorong MOL Liga 2012/2013-as idénye, amelyben ezúttal magyar és román csapatok mellett egy szlovák együttes is indul.

A magyar szövetség tájékoztatása alapján a tavalyi magyar-román bajnokság ezúttal már magyar-román-szlovákká duzzad, az Érsekújvári (Nové Zámky) HC is eleget tett ugyanis a nevezési feltételeknek.

A tavalyi nyolccsapatos mezőnyből hiányzik a Bukaresti Steaua és a Sapa Fehérvár AV19 - az már korábban eldőlt, hogy a székesfehérváriak idén nem indítják "farmcsapatukat". Magyar részről így a Dunaújváros, a Ferencváros, a Miskolc és az Újpest, romániai oldalról a Brassó és a Csíkszereda, míg Szlovákiából az Érsekújvár lesz résztvevője a MOL Ligának.

A bajnokság a tavalyihoz hasonlóan zajlik majd: az alapszakaszban kialakuló sorrend szerint indulnak a csapatok a rájátszásra. A páratlan számú nevező miatt az első helyezett erőnyerőként egyből az elődöntőbe kerül, míg a többi hat csapat ellenfélválasztás után csatázik a fennmaradó három helyért. (Ez a Svédországból ismert rendszer azt jelenti, hogy elsőként a második helyezett választhat magának ellenfelet a mögötte végzők közül, és így tovább.)

Ami még változás lesz a tavalyi szezonhoz képest, az az, hogy a rájátszásban, ha egy mérkőzés rendes játékidejében nem születik döntés, előbb tíz perc hosszabbítás következik, és csak ezután következhetnek a büntetők. A részletes menetrend a napokban készül el.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.