Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]

2020. február 25.
Kiütéses győzelmet aratott az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság „tavaszi” első fordulójában hétfő délután az újonc FK Csíkszereda otthonában.
<em>Hír szerkesztése</em> Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]
Kiemelkedően játszottak az aradiak | Fotó: Pál Zoltán

A pontvadászat folytatását az első helyről váró aradiakat fűtötte a bizonyításvágy idei első tétmeccsükön, de arra valószínűleg a legvérmesebb szurkolók sem gondoltak, hogy ilyen fölényes győzelmet aratnak a vendégek.

Bálint László vezetőedző csapata már szünetben három góllal vezetett, amit a végére megduplázott, így önbizalommal várhatják a játékosok a Ripensia elleni „történelmi” derbit, amelyről a Nemzeti Sport helyszíni tudósításban fog beszámolni.

  • 2. Liga, 22. forduló: FK Csíkszereda–UTA 0–6, gólszerzők: Ilie (11.), Moise (33.) Ioniță (43.), Melinte (54.), Buhăcianu (58.), Miculescu (74.). További eredmények: Kolozsvári Universitatea–FC Argeş 1–1, Farul–Concordia Chiajna 3–1, CS Mioveni–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0–2, Sportul Snagov–Gloria Buzău 0–3, Ripensia–Metaloglobus 3–0, Petrolul Ploieşti–Dunărea Călăraşi 2–0, Pandurii Târgu Jiu–Resicabánya 1–4, a Rapid–Turnu Măgurele meccset kedd este rendezik, a Temesvári ASU Politehnica szabadnapos. Az élen: 1. UTA 44 pont / 21 meccs, 2. Mioveni 37 / 21, 3. Rapid 35 / 20, ... 15. Csíkszereda 22/21.

Az UTA február 29-én, szombaton 11 órától a temesvári Ripensiát fogadja.

Főhajtás az ITA bajnokának sírjánál

A meccs előtt az aradi csapat szakmai vezetői felkeresték néhai Bakucz László sírját a csíkszeredai Kalász lakótelepi temetőben. Az ITÁ-val (az UTA elődjével) 1950-ben bajnoki címet szerző (majd öt évvel később a fővárosi Dinamóval is csúcsra érő) nagyváradi születésű futballista játékos pályafutása befejezése után Csíkszeredában telepedett le, helyi csapatokat edzett, és 1996-ban hunyt el.

Az Aradi Hírek tavaly halottak napján, a Székelyhon cikke nyomán hívta fel az UTA vezetőségének a figyelmét, hogy ha senki nem váltja meg a sírhelyet, elképzelhető, hogy rátemetnek. A klub akkor felvette a kapcsolatot Dobos László csíkszeredai sportújságíróval és a helyi illetékesekkel, hogy rendezzék a sír helyzetét, de időközben jelentkezett egy Bakucz-leszármazott, aki kifizette az illetéket. A hétfői koszorúzásról szóló cikket a Székelyhonon elolvashatják ide kattintva.

Mészár Sándor, az UTA újraalapítója az Aradi Híreknek elmondta, hogy a meccsen nagyon sportszerűen viselkedtek a csíkszeredai drukkerek, a kiütéses győzelem végén az FK törzsszurkolói az aradi csapatot is megtapsolták.

További hírek

Hír beküldése
Kigyógyult a koronavírus-fertőzésből a ferences szerzetes.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a 16 közé a kupában az UTA
Szakadó hóesőben nyertek az aradiak Csíkszeredában.
<em>Hír szerkesztése</em> Sírgyalázás történt Vadászon
Ismeretlenek 11 nyughelyet rongáltak meg a református temetőben.
<em>Hír szerkesztése</em> Meggyújtották az első gyertyát a pécskai adventi koszorún [AUDIO]
Antal Péter polgármester családtagjai jelenlétében gyújtotta meg a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az advent
Advent első vasárnapja egyben az új egyházi év kezdete. A karácsonyig tartó négy hét alatt az egyház tiltja az esküvők, zajos mulatságok szervezését, a hívek böjtölve, testben és lélekben megtisztulva készülnek a Megváltó születésének ünnepére.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi gyertyagyújtás Pécskán
Minden vasárnap más-más hozza el a lángot.
<em>Hír szerkesztése</em> Bíró Zoltán: „A magyar emberek szavazata túlmutat a választáson – egy üzenet”
Kisjenő alpolgármestere az RMDSZ szenátorjelölt-listájának a vezetője.
<em>Hír szerkesztése</em> Fellépett az osztálypénz gyűjtése ellen a diákszövetség
A törvénytervezet 2000 lejig terjedő bírságot tenne lehetővé.
<em>Hír szerkesztése</em> Milyen magyarnak lenni Aradon? [AUDIO]
Élettörténeteket vár a Kölcsey Egyesület. Felhívás!
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is lesz AMISZ-Mikulás
Ajándékcsomagok, ajándék bábelőadások, ajándékkoncert.