Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]

2020. február 25.
Kiütéses győzelmet aratott az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság „tavaszi” első fordulójában hétfő délután az újonc FK Csíkszereda otthonában.
<em>Hír szerkesztése</em> Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]
Kiemelkedően játszottak az aradiak | Fotó: Pál Zoltán

A pontvadászat folytatását az első helyről váró aradiakat fűtötte a bizonyításvágy idei első tétmeccsükön, de arra valószínűleg a legvérmesebb szurkolók sem gondoltak, hogy ilyen fölényes győzelmet aratnak a vendégek.

Bálint László vezetőedző csapata már szünetben három góllal vezetett, amit a végére megduplázott, így önbizalommal várhatják a játékosok a Ripensia elleni „történelmi” derbit, amelyről a Nemzeti Sport helyszíni tudósításban fog beszámolni.

  • 2. Liga, 22. forduló: FK Csíkszereda–UTA 0–6, gólszerzők: Ilie (11.), Moise (33.) Ioniță (43.), Melinte (54.), Buhăcianu (58.), Miculescu (74.). További eredmények: Kolozsvári Universitatea–FC Argeş 1–1, Farul–Concordia Chiajna 3–1, CS Mioveni–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0–2, Sportul Snagov–Gloria Buzău 0–3, Ripensia–Metaloglobus 3–0, Petrolul Ploieşti–Dunărea Călăraşi 2–0, Pandurii Târgu Jiu–Resicabánya 1–4, a Rapid–Turnu Măgurele meccset kedd este rendezik, a Temesvári ASU Politehnica szabadnapos. Az élen: 1. UTA 44 pont / 21 meccs, 2. Mioveni 37 / 21, 3. Rapid 35 / 20, ... 15. Csíkszereda 22/21.

Az UTA február 29-én, szombaton 11 órától a temesvári Ripensiát fogadja.

Főhajtás az ITA bajnokának sírjánál

A meccs előtt az aradi csapat szakmai vezetői felkeresték néhai Bakucz László sírját a csíkszeredai Kalász lakótelepi temetőben. Az ITÁ-val (az UTA elődjével) 1950-ben bajnoki címet szerző (majd öt évvel később a fővárosi Dinamóval is csúcsra érő) nagyváradi születésű futballista játékos pályafutása befejezése után Csíkszeredában telepedett le, helyi csapatokat edzett, és 1996-ban hunyt el.

Az Aradi Hírek tavaly halottak napján, a Székelyhon cikke nyomán hívta fel az UTA vezetőségének a figyelmét, hogy ha senki nem váltja meg a sírhelyet, elképzelhető, hogy rátemetnek. A klub akkor felvette a kapcsolatot Dobos László csíkszeredai sportújságíróval és a helyi illetékesekkel, hogy rendezzék a sír helyzetét, de időközben jelentkezett egy Bakucz-leszármazott, aki kifizette az illetéket. A hétfői koszorúzásról szóló cikket a Székelyhonon elolvashatják ide kattintva.

Mészár Sándor, az UTA újraalapítója az Aradi Híreknek elmondta, hogy a meccsen nagyon sportszerűen viselkedtek a csíkszeredai drukkerek, a kiütéses győzelem végén az FK törzsszurkolói az aradi csapatot is megtapsolták.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Óriási a sor a határátkelőhelyeken
Jönnek haza nyaralni a vendégmunkások.
<em>Hír szerkesztése</em> Szombaton kigyulladt, és egész éjjel égett a szeméttelep
Sikerült megfékezni a lángok tovább terjedését.
<em>Hír szerkesztése</em> Háromnapos kamionstopot rendeltek el a kánikula miatt
Eredetileg július 29. és 31. között rendeltek el kamionstopot, de ezt szombaton augusztus elsejére és 2-ra is kiterjesztették, Hargita, Suceava és Botoșani megye kivételével. 12 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedése az országutakon és autópályákon.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi személyiségek – kettős könyvbemutató
Juhász Béla interjúsorozatának tavalyi és idei kötetét is kézbe vehetik az olvasók.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarhonyakészítés a Tornyai Tájházban [AUDIO]
A 19. Nagyzeréndi Nemzetközi Alkotótábor résztvevőivel.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól lazítanak a koronavírus elleni korlátozásokon
A fesztiválszervezők is örvendhetnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Törölték a járványügyi szempontból kockázatos zónákból beutazó 3–6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét
<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben nyert az UTA [FRISSÍTVE]
Parádés góllal szereztek három pontot az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Életet visznek a Borzák-malomba [AUDIO]
Közösségi célra ajánlották fel a tulajdonosok az ipartörténeti létesítményt.
<em>Hír szerkesztése</em> Horgászzsinórba gabalyodott hattyút mentettek meg a tűzoltók
Minden tudásukra és találékonyságukra szükségük volt.