Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]

2020. február 25.
Kiütéses győzelmet aratott az UTA a másodosztályú labdarúgó-bajnokság „tavaszi” első fordulójában hétfő délután az újonc FK Csíkszereda otthonában.
<em>Hír szerkesztése</em> Fölényes győzelmet aratott Csíkban az UTA [VIDEO]
Kiemelkedően játszottak az aradiak | Fotó: Pál Zoltán

A pontvadászat folytatását az első helyről váró aradiakat fűtötte a bizonyításvágy idei első tétmeccsükön, de arra valószínűleg a legvérmesebb szurkolók sem gondoltak, hogy ilyen fölényes győzelmet aratnak a vendégek.

Bálint László vezetőedző csapata már szünetben három góllal vezetett, amit a végére megduplázott, így önbizalommal várhatják a játékosok a Ripensia elleni „történelmi” derbit, amelyről a Nemzeti Sport helyszíni tudósításban fog beszámolni.

  • 2. Liga, 22. forduló: FK Csíkszereda–UTA 0–6, gólszerzők: Ilie (11.), Moise (33.) Ioniță (43.), Melinte (54.), Buhăcianu (58.), Miculescu (74.). További eredmények: Kolozsvári Universitatea–FC Argeş 1–1, Farul–Concordia Chiajna 3–1, CS Mioveni–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 0–2, Sportul Snagov–Gloria Buzău 0–3, Ripensia–Metaloglobus 3–0, Petrolul Ploieşti–Dunărea Călăraşi 2–0, Pandurii Târgu Jiu–Resicabánya 1–4, a Rapid–Turnu Măgurele meccset kedd este rendezik, a Temesvári ASU Politehnica szabadnapos. Az élen: 1. UTA 44 pont / 21 meccs, 2. Mioveni 37 / 21, 3. Rapid 35 / 20, ... 15. Csíkszereda 22/21.

Az UTA február 29-én, szombaton 11 órától a temesvári Ripensiát fogadja.

Főhajtás az ITA bajnokának sírjánál

A meccs előtt az aradi csapat szakmai vezetői felkeresték néhai Bakucz László sírját a csíkszeredai Kalász lakótelepi temetőben. Az ITÁ-val (az UTA elődjével) 1950-ben bajnoki címet szerző (majd öt évvel később a fővárosi Dinamóval is csúcsra érő) nagyváradi születésű futballista játékos pályafutása befejezése után Csíkszeredában telepedett le, helyi csapatokat edzett, és 1996-ban hunyt el.

Az Aradi Hírek tavaly halottak napján, a Székelyhon cikke nyomán hívta fel az UTA vezetőségének a figyelmét, hogy ha senki nem váltja meg a sírhelyet, elképzelhető, hogy rátemetnek. A klub akkor felvette a kapcsolatot Dobos László csíkszeredai sportújságíróval és a helyi illetékesekkel, hogy rendezzék a sír helyzetét, de időközben jelentkezett egy Bakucz-leszármazott, aki kifizette az illetéket. A hétfői koszorúzásról szóló cikket a Székelyhonon elolvashatják ide kattintva.

Mészár Sándor, az UTA újraalapítója az Aradi Híreknek elmondta, hogy a meccsen nagyon sportszerűen viselkedtek a csíkszeredai drukkerek, a kiütéses győzelem végén az FK törzsszurkolói az aradi csapatot is megtapsolták.

További hírek

Hír beküldése
A Csiky-ben is javultak az eredmények.
Hír beküldése
Nincs más hátra: előre!
<em>Hír szerkesztése</em> Aradiaknak is termett babér Gyulán
Úszásban már érmeket osztottak a koronavírus-időszak után.
<em>Hír szerkesztése</em> Egyszerre küzdöttek vízzel és tűzzel a katasztrófaelhárítók
Ítéletidő!
<em>Hír szerkesztése</em> Másfél koncertet adott a Juhász Zenekar
A 20 éves jubileumi fellépésre váltott jegyek egy másik előadáson felhasználhatók.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus-fertőzés miatt elhalasztják az UTA meccsét [FRISSÍTVE]
A Ploiești-i Petrolul több játékosának pozitív lett a tesztje.
<em>Hír szerkesztése</em> Arad, vírusmentes övezet [FRISSÍTVE]
Az utolsó koronavírusos beteg is elhagyhatta a kórházat.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is folytatódik a Szórvány Kulturális Karaván
Az Aradi Kamaraszínház nyolc településre viszi el az előadását.
<em>Hír szerkesztése</em> Budafokon folytatja Zsóri Dániel [VIDEO]
Simonyifalva Puskás-díjas labdarúgója csapatot váltott.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyerekeket mentettek ki a Fehér-Körösből a tűzoltók
Majdnem tragédia lett a hűsítő csobbanásból.