Feladta a harcot Ionuț Popa szervezete

Hosszan tartó súlyos betegség után csütörtök reggel az Arad Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán elhunyt Ionuț Popa labdarúgóedző – közölték a helyi hírportálok. Az értesülést megerősítette legutóbbi csapata, az UTA újjáalapítója, Mészár Sándor sportmenedzser és üzletember.

A soborsini születésű, játékosként a harmadik ligáig jutó, de edzőként a romániai labdarúgás egyik színes egyéniségévé váló Popa 2019 januárjában kényszerűségből vonult vissza a futballtól, hirtelen jelentkező agydaganata miatt nem tudta ellátni feladatát a másodosztályú aradi csapatnál, ahol sokadik alkalommal vállalt munkát.

Beszámolók szerint körülbelül két het már csak a gépek tartották életben.

A szakvezetőt szabadszájúsága – olykor szabadossága – miatt kedvelte a sportsajtó, „ami a szívén, az a száján” stílusa rengeteg témát szolgáltatott az újságíróknak. Gyakran megosztotta a közvélemény, de tagadhatatlan, hogy a romániai labdarúgás egyik markáns személyisége volt.

Ionuț Popa ne-a părăsit! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

Közzétette: UTA Arad – 2020. június 25., csütörtök

Edzette többek között az UTÁ-t, a Poli Iași az ő mandátuma alatt vált az élvonal meghatározó csapatává, a Temesvári ACS Politehnicát reménytelen helyzetből mentette meg az első osztálytól való búcsútól.

Ionuț Popa 67 évet élt.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.