Esélyt sem adott az UTA a Petrolulnak

Magabiztos, kétgólos győzelmet aratott az UTA hétfő este hazai pályán, az első osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójának záró meccsén.

Jó játékkal feledtette az aradi csapat a nyitó forduló pitești-i vereségét (0–2 az FC Argeș ellen). Ilie Poenaru vezetőedző tanítványai az első perctől nyomás alá helyezték a Petrolul együttesét, aminek eredményeként a 11. percben megingott a ploiești-i védelem: Avram kapus egy hazafejelt labdát próbált megmenteni az alapvonal előtt, de a játékszert épp Miculescuhoz passzolta, az aradi csatár pedig egy átvétel és egy lövőcsel után ballal a „rövid” sarokba bombázott.

A folytatásban a hazaiak játszottak magabiztosabban, mert bár kevesebb helyzetet alakítottak ki, mint a riválisok, összeszedettebbek voltak a támadásaik. Miculescu 16-osról küldött fejese nyomán például a kapus a léc alól tornászta ki a labdát. Az újonc vendégcsapat lelkesen támadott, a szélről belőtt labdákkal többször zavart keltett az aradi védelemben, de a kapu előtt álló játékosai rendre elpuskázták a kecsegtetőnek tűnő helyzeteket.

A második félidőben egy aradi ellentámadás végén Miculescu a balszélről befelé cselezett, majd hajszálpontos lövéssel megduplázta az UTA előnyét. Fura módon ez rázta fel a Petrolul játékosait, mert ezután szebb focit játszottak, mint az addig eltelt időben, sőt a 72. percben az első kaput eltaláló lövésüket is feljegyezhettük. A hátralévő időben az UTA az eredmény tartására törekedett, és bebiztosította első győzelmét a pontvadászatban.

Szuperliga, 2. forduló:

  • UTA–Petrolul Ploiești 2–0, gólszerző: Miculescu (11. és 69.)
  • CS Mioveni–Farul 0–2
  • FC Voluntari–FC Botoșani 0–1
  • Sepsi OSK–FC Argeș 4–0
  • FCU Craiova 1948–Kolozsvári CFR 3–1
  • Kolozsvári Universitatea–Universitatea Craiova 1–1
  • Rapid–FCSB 2–0
  • Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 1–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA július 30-án, szombaton 18.30-tól az FC Voluntari vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.