Erico da Silva, az UTA hosszabbítás-specialistája

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombat kora délutáni meccsén az UTA 1–1-es döntetlent a Chindia Târgoviște csapatával Bufteán.

Mivel târgoviștei stadion még nem alkalmas élvonalbeli meccsek rendezésére, a havasalföldi csapat kényszeralbérletben rendezi hazai meccseit (ismerős helyzet az UTA számára...), íg került a mérkőzés az Ilfov megyei városba.

A Chindia játékosai otthonosabban is mozogak választott otthonukban, és az első félóra végén meg is szerezték vezetést. A fagyott talajon nem alakult ki színvonalad játék, a rendező csapat az előny tartására törekedtek, míg az aradiak a labdával és a körülményekkel küzdöttek...

A második félidőben Alin Pînzaru másodedző (aki a koronavírus miatt elkülönítésben lévő Bálint László trénert helyettesítette) cserékkel próbálta feldobni az UTA játékát, de az egyenlítő gól csak nem akart megszületni – egészen a ráadás második percéig, amikor egy szöglet után megcsúsztatott labdát Erico da Silva továbbított a vendéglátók kapujába.

A brazil középhátvéd már harmadik gólját szerzi a meccsek hajrájában, már-már nem remélt pontokhoz segítve csapatát.

1. Liga, 23. forduló: Chindia Târgoviște–UTA 1–1, gólszerzők: Popa (31.), illetve Da Silva (90+2.)

További eredmények: FC Argeș–Viitorul 1–0, Dinamo–Sepsi OSK 0–0, Poli Iași–Astra Giurgiu 2–3, Academica Clinceni–Universitatea Craiova 0–0, AFC Hermannstadt–FCSB 1–0; hétfőn: FC Botoșani–Medgyesi Gaz Metan 2–1, Kolozsvári CFR–FC Voluntari 0–0.

Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA február 22-én az FC Botoșani-t fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.