Érettségit és edzői szakképesítést nyújt a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

2022. január 13.
A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület számtalan sikeres eredményt tudhat maga mögött, de nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre is. Óriási lehetőségnek tartja a BRSE a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium „Sportedző, sportszervező” képzését!
<em>Hír szerkesztése</em> Érettségit és edzői szakképesítést nyújt a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

„Békéscsabán olyan Röplabda Akadémiát építettünk, ahol országos szinten a legjobb és legprofibb felkészítést kínáljuk a sportoló fiataloknak! A tehetséggondozó programban résztvevő sportolóink speciális felméréseken vesznek részt, a jelenkor legmodernebb technológiájával, országosan is elismert szakemberek monitorozzák teljesítményüket. A reggeli edzéseken kiemelt szerepet kap a prevenció, amit gyógytornász irányít, valamint a posztspecifikus egyéni képzés. Azt kívánjuk elérni, hogy rang legyen bekerülni a programba, hosszú távon pedig ösztöndíjban részesíthessük az arra érdemeseket” – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Az Egyesület elkötelezett abban, hogy a náluk sportolókat felkészítsék egyéni és csapatszinten is arra, hogy jól kezeljék a kihívásokat és megállják helyüket az életben és a sportban egyaránt. Remek lehetőség a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium „Sportedző, sportszervező” képzése, ahol a tanulók az 5 éves tanulmányaik alatt érettségit és sportedzői szakképesítést szerezhetnek. A cél a tanulás és sport összhangba hozása, így a tanórák összeegyeztethetők az edzésekkel. Ajánlott minden fiatal számára, akinek a sport, sportolás iránti elkötelezettsége oly mértékű, hogy szívesen választja ezt a területet hivatásául.

A sportedző-sportszervező szakember sportágspecifikusan, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Edzőmérkőzéseket és versenyeket, illetve edzőtáborokat, valamint egyéb sportrendezvényeket szervez.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület deklarált célja 2022-ben is a minőségi utánpótlásnevelés és a további sikeres szereplés. Baran Ádám klubelnök elmondta, hogy ebben az idényben ismét kézzelfogható közelségben van, hogy Békéscsabára kerüljön a Magyar Kupa serlege és bajnoki címet is ünnepelhessenek a szezon végén.

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület

További hírek

Hír beküldése
Kiemelt bérezés. (x)
<em>Hír szerkesztése</em> UTA-vereség a „tavaszi” nyitányon
Immár kilenc forduló óta képtelen nyerni az aradi csapat.
<em>Hír szerkesztése</em> Bognár Levente átvette a 2021-es Kölcsey-díjat
A Magyar Kultúra Napjának előestéjén kapta meg az elismerést.
<em>Hír szerkesztése</em> A népszámlálásról és a választási regisztrációról tájékoztatták az RMDSZ-es tisztségviselőket
Március 14-én kezdődik a cenzus.
<em>Hír szerkesztése</em> Kárpótlást igényelhetnek a hadi- és politikai foglyok gyermekei
Havi juttatásokra és különböző kedvezményekre jogosultak.
<em>Hír szerkesztése</em> Filmvetítés Jávor Pál emlékére a kamaraszínházban
120 éve Aradon született a színészóriás.
Hír beküldése
Ha a Magyarország jelenlegi határain kívül született magyar állampolgárok Amerikába utaznának, vízumot kell igényelniük, még akkor is, ha történetesen évek vagy évtizedek óta Magyarországon élnek. A Romániában élő magyarok ezt csak a bukaresti diplomáciai képviseleten tehetik meg.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi magyar iskolák is készülnek a Magyar Kultúra Napjára [AUDIO]
Vetélkedők és makettpályázat.
<em>Hír szerkesztése</em> A magyarság vállalása mellett foglalt állást a Székely Nemzeti Tanács
SZNT: a román nacionalizmus korábban megpróbálta külön nemzetiségként feltüntetni a székelyeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Az árkompenzáció nélkül kiállított energiaszámlák kijavítására kötelezték a szolgáltatókat
Tizenöt napjuk van rá.