Érettségit és edzői szakképesítést nyújt a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

2022. január 13.
A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület számtalan sikeres eredményt tudhat maga mögött, de nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre is. Óriási lehetőségnek tartja a BRSE a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium „Sportedző, sportszervező” képzését!
<em>Hír szerkesztése</em> Érettségit és edzői szakképesítést nyújt a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

„Békéscsabán olyan Röplabda Akadémiát építettünk, ahol országos szinten a legjobb és legprofibb felkészítést kínáljuk a sportoló fiataloknak! A tehetséggondozó programban résztvevő sportolóink speciális felméréseken vesznek részt, a jelenkor legmodernebb technológiájával, országosan is elismert szakemberek monitorozzák teljesítményüket. A reggeli edzéseken kiemelt szerepet kap a prevenció, amit gyógytornász irányít, valamint a posztspecifikus egyéni képzés. Azt kívánjuk elérni, hogy rang legyen bekerülni a programba, hosszú távon pedig ösztöndíjban részesíthessük az arra érdemeseket” – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

Az Egyesület elkötelezett abban, hogy a náluk sportolókat felkészítsék egyéni és csapatszinten is arra, hogy jól kezeljék a kihívásokat és megállják helyüket az életben és a sportban egyaránt. Remek lehetőség a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium „Sportedző, sportszervező” képzése, ahol a tanulók az 5 éves tanulmányaik alatt érettségit és sportedzői szakképesítést szerezhetnek. A cél a tanulás és sport összhangba hozása, így a tanórák összeegyeztethetők az edzésekkel. Ajánlott minden fiatal számára, akinek a sport, sportolás iránti elkötelezettsége oly mértékű, hogy szívesen választja ezt a területet hivatásául.

A sportedző-sportszervező szakember sportágspecifikusan, célirányosan tervezi, szervezi és irányítja a sportolók, csapatok rövid-, közép- és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését. Megtanítja a sportág technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, játék- és versenyszabályait. Értékeli a sportolók edzéseken és a versenyeken nyújtott teljesítményét, a korszerű pedagógiai és edzéselvek, edzésmódszerek figyelembevételével fejleszti teljesítőképességüket és teljesítőkészségüket. Edzőmérkőzéseket és versenyeket, illetve edzőtáborokat, valamint egyéb sportrendezvényeket szervez.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület deklarált célja 2022-ben is a minőségi utánpótlásnevelés és a további sikeres szereplés. Baran Ádám klubelnök elmondta, hogy ebben az idényben ismét kézzelfogható közelségben van, hogy Békéscsabára kerüljön a Magyar Kupa serlege és bajnoki címet is ünnepelhessenek a szezon végén.

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> 180 éve született Csiky Gergely [AUDIO]
A reverendát cserélte az írói hivatásra a magyar dráma megújítója.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabad-e bejönni ide betlehemmel?
Családi karácsonyváró koncert a Kaláka együttessel.
<em>Hír szerkesztése</em> Hihetetlen, de nem követelhetik többé a hivatalok a csatos irattartót
Hogy boldogulnak majd nélküle?
Hír beküldése
A létesítményeket igénybe vevők kötelesek betartani a pályák használatára vonatkozó szabályokat. A helyi önkormányzatok fennhatósága alá tartozó oktatási intézmények szabadtéri sportpályáira ingyenes a belépés a gyerekeknek és a 18 év feletti középiskolás fiataloknak.
<em>Hír szerkesztése</em> „Szállj közénk szép titok, gyermekarcú Isten”
A Szent Mihály Szekere Vándorszínház karácsonyi előadása.
<em>Hír szerkesztése</em> Felkapcsolták a fényeket a százezer eurós műfenyőn
Nem a Jézuska hozta.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi hangverseny a Kultúrpalotában
A belépés ingyenes.
<em>Hír szerkesztése</em> Rendőrautó keveredett balesetbe
Hivatalosan nem közölték, de valószínűleg elnézte a stoptáblát.
<em>Hír szerkesztése</em> Hollandia támogatja Románia csatlakozását a schengeni övezethez
A Bulgáriáét viszont elutasítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Kiütéses vereséget szenvedett az UTA hazai pályán
Esélyt sem hagyott a Sepsi OSK az aradiaknak.