Erdélyben is elérhető lesz a magyar közmédia vb-közvetítése

Vasárnap 18 órától a Katar–Ecuador nyitómérkőzéssel indul a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, amelynek mind a 64 összecsapása látható lesz a magyar közmédia felületein: az M4 Sporton, az m4sport.hu oldalon és a csoportkör utolsó fordulójában párhuzamosan látható meccsek az M4 Sport+ csatornán.

A legutóbbi Európa-bajnoksághoz hasonlóan, kábeles előfizetéssel Erdélyben és a Felvidéken is elérhetővé teszi a közmédia a torna mérkőzéseit.

Sporttörténelmi, határokon túl is elérhető világbajnokság

Sok szempontból is sporttörténelmi esemény a katari torna. Ez az első labdarúgó-világbajnokság, amelyet a magyar közmédia a határon túl is elérhetővé tesz. A csatorna hosszas tárgyalások után egy új megállapodásnak köszönhetően elérte, hogy a novemberi tornát Erdélyben és a Felvidéken is magyar kommentárral követhessék.

Történelmi, hiszen ez lesz az első világbajnokság egy arab országban, ráadásul a szokásos nyári időszaktól eltérően az év végén rendezik, és az utolsó, amelyen 32 csapat vesz részt. Várhatóan ez lesz korunk két korszakos egyéniségének is az utolsó nagy tornája, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is ezen a tornán búcsúzhat a világbajnokságoktól. Újdonság lesz még, hogy egy labdarúgó-világbajnokság helyszínéről hallhatnak napi podcastot, ugyanis Katarból jelentkezik majd be a Gurulj be lassítva is!

Menetrend, közvetítések

A csoportmérkőzéseket négy idősávban rendezik: a nap első mérkőzését délben 12, ezt követően két délutáni találkozót 15 és 18 órától, majd az esti találkozókat 21 órától. Minden találkozó előtt 45 perccel felvezető stúdióműsor kezdődik az M4 Sporton a csatorna szakértőivel.  

Az összecsapások mellett mindennap összefoglalókkal kezdhetik és zárhatják a napot a nézők. A világbajnokság eseményeivel a közmédia minden csatornája kiemelten foglalkozik. Az m4sport.hu és az M4 Sport applikáció az élő közvetítések mellett folyamatosan exkluzív érdekességekkel, statisztikákkal, unikális tartalmakkal készül.

A vb-döntőt december 18-án rendezik.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.