Emberelőnyben sem tudott nyerni az UTA

Döntetlent játszott az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombat esti meccsén a Bukaresti Rapid vendégeként az UTA, amelyik egy félidőn át emberelőnyben szerepelt.

Izgalmas mérkőzést játszott szombat este a bukaresti Nemzeti Arénában a Rapid és az UTA. A vendégek az első félidő hajrájában tizenegyeshez és emberelőnyhöz jutottak, miután a hátvéd Junior Morais kézzel kotorta ki a gólvonalról a hálóba tartó labdát. Ubbink jelentkezett a büntető elvégzésére, ám lapos lövését védte Moldovan kapus.

Nem tartott sokáig a fővárosiak öröme, a játékvezető ugyanis megismételtette a tizenegyest, mivel a hálóőr a rúgás előtt elmozdult a gólvonalról, a „repetát” viszont már a holland légiós a kapu közepébe lőtte.

A második félidőben igazi „tűzijátékot” rendeztek a felek a kapuk előtt, mindkét cerberust próbára tették a csatárok, Ubbink gólját les címén érvénytelenítették, végül negyedórával a lefújás előtt Marzouk tanítani valóan fejelte a labdát a kapuba egy jobb oldali beadást követően – egyenlített az emberhátrányban játszó Rapid.

Bálint László György aradi vezetőedző nemcsak az elfecsérelt előny miatt lehet elégedetlen, hanem azért, mert csapata tíz forduló óta képtelen nyerni. Az UTA legutóbb tavaly október 25-én győzött, akkor az utolsó helyezett Clinceni otthonában aratott 3–0-s diadalt.

 

  • 1. Liga, 23. forduló: Rapid–UTA 1–1, gólszerzők: Marzouk (76.), illetve Ubbink (45., 11-esből).

További eredmények:

  • Sepsi OSK–Universitatea Craiova 3–1
  • FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan 3–1
  • Academica Clinceni–Konstancai Farul – elhalasztva
  • Chindia Târgoviște–CS Mioveni 0–0
  • U Craiova 1948–FC Argeș 1–0
  • Dinamo–FCSB 0–3
  • Kolozsvári CFR–FC Botoșani 1–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Február 5-én, szombaton 13.30-tól UTA–Sepsi OSK mérkőzést rendeznek.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.