Elmarad az UTA Zalaegerszeg elleni edzőmeccse

Győzelmet aratott a Szlovéniában edzőtáborozó UTA a második felkészülési mérkőzésén, ugyanakkor a Zalaegerszegi TE ellen szerdára kitűzött előkészületi meccset lefújták.

Az első osztályú bajnokság 11 nap múlva kezdődő rajtjára készülő aradi futballcsapat döntetlennel kezdte a roglai edzőmeccsek sorát, majd szombaton 2–1-es győzelmet aratott a szlovén NK Aluminij ellen. Az UTA a haziak öngóljával került előnybe, a győztes gólt pedig Batha Idriz szerezte egy 28 méterről elvégzett szabadrúgásból – a klub honlapjának beszámolója szerint.

  • Bálint László György vezetőedző a következő összeállításban játszatta csapatát: Balauru (Iacob, 46.) – Vukcevic (Tomozei, 65.), Erico (Baravykas, 65.), Medjimorec (Benga, 75.), Shlyakov (Bustea, 65.) – Batha (Călin, 65.), Passaglia (Mihai, 75.) – Antal (Ubbink, 65.), Roger (Negoescu, 65.), Miculescu (Mar, 75.) – Hora (Mercioiu, 65.).

Szintén az egyesület honlapján közölték, hogy végül elmarad a magyar NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE elleni alapozó mérkőzés, de az okokról nem adtak tájékoztatást. Július 8-án, csütörtökön a horvát Hajduk Split elleni erőfelmérő vár a piros-fehérekre.

Az aradi gárda július 9-én utazik haza, és 18-án már fellépése lesz az 1. Liga nyitófordulójában: a Viitorullal egyesült, és annak az élvonalbeli a helyét átvevő Konstancai Farul látogat majd a Neuman Ferenc Arénába az első meccsen.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.