Elhunyt Kántor Jenő

Kántor Jenő (1947–2023) | Forrás: a sportember Facebook-oldala

Kántor Jenő (1947–2023) | Forrás: a sportember Facebook-oldala

Hetvenöt éves korában, szívinfarktusban elhunyt Kántor Jenő, a romániai testépítés aradi legendája.

Az utolsó pillanatig aktív életet élő, az edzőtermet hetvenöt évesen is naponta látogató sportember pénteken hunyt el váratlanul. A család közlése szerint hétfőn 12 órakor az aradi Felsőtemetőben (az UTA-negyedben) helyezik örök nyugalomra.

Kántor Jenő köztiszteletnek örvendett Aradon, sőt szülővárosán kívül országszerte, de még a határon túl is. A szakmában „legendának” nevezett sportember az 1980-as években egyeduralkodó volt Romániában, hét egymás utáni évben nyerte el az országos bajnoki címet, de emellett számos más hazai és nemzetközi versenyen diadalmaskodott. Száz érme közül 33 aranyérem volt.

Veteránként is indult a versenyeken, a koronavírus-járvány előtti évben még megmérette magát. Kántor Jenő a 2022 augusztusában Pataky Lehel Zsoltnak adott interjúban elismerte, hogy a szenvedélyévé vált testépítés a családi élet rovására ment, mert bár két gyereke és öt unokája volt, szűk baráti körén kívül az edzőterem közösségével töltötte napjait.

Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adásában tavaly elhangzott interjút Kántor Jenővel:

A rovatból ajánljuk:

Vezeti az alsóházi mezőnyt az UTA, megnyerte a bajnokságot az FCSB
Célratörő játékkal kétgólos győzelmet aratott Jászvásáron vasárnap délután, s ezzel az aradi csapatat két fordulóval a vége előtt versenyben van az európai Konferencia-liga rájátszásért. A biztonságos védekezésre és az ellentámadásokra épülő taktika a második félidőben hozta meg a gyümölcsét.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.