Életben tartotta bajnoki esélyeit az aradi női kosárcsapat

Nem tudta bebiztosítani bajnoki győzelmét a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, mivel a bajnokság három győzelemig tartót fináléjának kedd esti meccsén 61–67-re kikapott Aradon.

A döntő első két – Székelyföldön rendezett – összecsapását magabiztosan nyerte a címvédő és alapszakasz-győztes Sepsi-SIC (84–68 és 76–61 arányban), így azzal a reménnyel érkezett Aradra, hogy egy újabb diadallal bebiztosítja az aranyérmet. A Maros-partiak azonban egy végsőkig szoros, drámai csatában győzedelmeskedtek, így életben tartották bajnoki esélyeiket.

Az alapszakaszban a harmadik helyen zárt aradi csapat „megnyomta” az első negyed elejét, de az kezdő tíz perc végére elfogyott a lendület, így csap négypontos előnnyel mehettek pihenőre. A vendégek ott folytatták, ahol előzőleg abbahagyták, és nagyszünetre átvették a vezetést (31–34).

A vendéglátók lelkesedéssel pótolták a tudásbeli hátrányt, nem mellesleg a Victoria-sportcsarnok közönsége is szinte belehajszolta a sárga mezeseket a győzelembe. A harmadik negyedet ismét négy ponttal nyerték a házigazdák (összesítésben 50–48-cal fordultak az utolsó tíz percre), és ezt tartani is tudták a hajráig. Ekkor szemmel láthatóan elfáradtak a játékosok, mindkét oldalon sok volt a pontatlan átadás vagy dobás, ennek ellenére három perccel a vége előtt a szentgyörgyiek kiegyenlítettek (61–61), sőt esélyük nyílt a vezetés átvételére is, de elszórakozták a helyzetet.

Ezt kihasználva a hazaiak megléptek öt ponttal, az utolsó egy percben pedig széttördelve a játékot megőrizték előnyüket, egyben esélyüket a döntő megnyerésére.

FCC Bachet Arad–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 67–61 (20–16, 11–18, 19–14, 17–13).

  • Összesítésben 2–1-re vezet a Sepsi-SIC, amely megvédheti címét, ha megnyeri a szerdán 19 órától szintén Aradon rendezett meccset; hazai győzelem esetén április 30-án Sepsiszentgyörgyön játsszák a mindent eldöntő mérkőzést.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.