Eddig hibátlan az UTA

Újabb magabiztos győzelmet aratott az aradi csapat a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

A legvérmesebb UTA-szurkolók, sőt talán az aradi klubvezetőség sem álmodott ilyen rajtról a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban: három meccs után százszázalékos teljesítménnyel, kilenc rúgott góllal, érintetlen hálóval áll a bajnokság második helyén az aradi csapat.

Normális esetben ezzel teljesítménnyel vezetné a tabellát a piros-fehér együttes, ám a hétvégén az újonc Gloria dicsőséges 7–0-s diadalt aratott a legutóbb még a feljutásért küzdő Sportul ellen...

A harmadik forduló szombati játéknapján a 2. Ligában szintén debütáló FK Csíkszereda volt az aradiak vendége, s a székelyek az első félidőben tartották is magukat. Térfélcsere után azonban a csapatkapitány Rus megszerezte a vezetést a hazaiaknak, s amikor már azt hitte volna a közönség, hogy marad az egygólos siker, Rus egy ellentámadás végén megpecsételte a Hargita megyeiek sorsát. A ráadás pillanataiban szerzett tizenegyesgól pedig a kegyelemdöfést jelentette.

2. Liga, 3. forduló: UTA–Csíkszereda 3–0, gólszerzők: Rus (54. és 87. p.), Ursu (90+2. p., 11-esből).

További eredmények: Resicabánya–Pandurii 3–1, Viitorul Pandurii–Mioveni 0–1, Gloria Buzău–Sportul Snagov 7–0, Metaloglobus–Ripensia 3–0, FC Argeş–Kolozsvári Universitatea 1–0, ASU Politehnica–Daco-Getica 0–1, vasárnap: Concordia Chiajna–Farul, Dunărea Călăraşi–Petrolul, kedden: Turnu Măgurele–Rapid.

Az élen: 1. Buzău 9 pont (10–1-es gólarány), 2. Arad 9 (9–0), 3. Resicabánya 7 (6–2), 4. Mioveni 7 (3–1), ... 12. Csíkszereda 3 ponttal.

Az UTA a következő fordulóban Temesváron vendégeskedik a Ripensiánál.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.