Eddig bírta az UTA műfüves pályája

Több helyen is egyenetlen a pálya, ráadásul alig három hónap és mindössze öt bajnoki mérkőzés után felszakadt egy darab a nyáron lefektetett műfűből az újaradi Motorul-stadionban.

A prosport.ro internetes sportújság cikke szerint a másodosztályú futballcsapat edzője, Ionuț Popa több alkalommal is kritizálta a nyáron sebtében elvégzett felújítást, még annak befejezése előtt, és az összecsapott munkának meg is lett az eredménye: az egyik helyi portáltól átvett képen látható, hogy elvált a ragasztás, és a (mű)gyepszőnyegbe bele is lehet botlani. A tréner amúgy is sérülésveszélyesnek minősítette a talajt, de most már egyenesen balesetveszélyessé vált, ezért az edzéseket átvezényelte a természetes fűvel borított tartalékpályára.

A villanyvilágítással és új lelátókkal is felszerelt kis arénát augusztus 2-án avatták fel, és az eddigi 12. fordulóban mindössze öt meccset rendezett rajta az UTA. A piros-fehérek kétéves világosi kényszeralbérletből tértek „haza” a mostani szezonra. Azért az idézőjel, mert a csapat igazi otthona, a Neuman Ferenc-stadion átépítés alatt – és legalább kétéves késésben – áll, s ezért költözött újaradra a gárda, ám két évvel ezelőtt kritikán aluli lett a játéktér, s az önkormnyzat úgy döntött: felújíttatja. A kivitelező egy galaci vállalkozás, bizonyos ISCHIA Sport Kft. volt.

A prosport.ro emlékeztett arra, hogy Popa edző szókimondásától nemrég besokallt a klubot nagyban támogató önkormányzat vezetője, Gheorghe Falcă polgármester, ezért a szakvezető visszafogottabb lett, de mint látható: a nem éppen a köntörfalazásról ismert edzőnek lett igaza.

A 19 ponttal a tizedik helyen álló UTA szombaton délelőtt a nyolcadik helyezett, és egy ponttal többet gyűjtött Energeticianult fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.