Drámai körülmények között mentett pontot az UTA

Kétgólos hátrányból felállva egyenlített az UTA az újonc Rapid ellen az első osztályú labdarúgó-bajnokság péntek esti rangadóján.

A harmadik és a második helyezett csapott össze az aradi Neuman Ferenc Arénában, és ennek megfelelően felfokozott érdeklődés várta az összecsapást, mondhatni, a nézők által keltett hangulat jóval meghaladta az 1. Liga küzdelmeinek színvonalát.

Az első tíz percben az aradiak megmutatták, hogy „ki az úr a háznál”, de a fővárosiak fokozatosan kiszabadultak a szorításból, sőt – a múlt szezonban még az UTÁ-t erősítő – Albu egy szöglet nyomán könnyed fejesgóllal vezetéshez juttatta a vendégeket. Fel sem ocsúdtak a hazaiak a pofonból, amikor ugyanaz az Albu az alapvonalról próbálkozott beadással, a labda gellert kapott egy menteni igyekvő aradi védő lábán, és a meglepett Iacob kapus felett hihetetlen szögből – amolyan „Van Basten-szögből” – a gólvonal mögé hullt (0–2).

A második félidőre összeszedte csapatát Bálint László vezetőedző: az aradiak végig nyomás alatt tartották ellenfelüket, de a helyzetek befejezésébe mindig hiba csúszott. Aztán a 81. percben Hora ellen szabálytalankodtak a Rapid-védők a 16-oson belül, a sértett pedig higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt.

Nem hiába reménykedtek a hazaiak – játékosok és drukkerek egyaránt –, mert három perc múlva a csereként beállt Antal közeli góljával egyenlített az UTA, és egy pontot megmentett a piros mezes csapatnak. A Rapid a második helyen állomásozik, az UTA pedig elveszítette a harmdik helyet, miután az FC Botoșani legyőzte a címvédő CFR-t.

1. Liga, 8. forduló:

  • UTA–Rapid 2–2, gólszerzők: Hora (82., 11-esből), Antal (85.), illetve Albu (16. és 21.).

További eredmények:

  • CS Mioveni–Chindia Târgoviște 0–1
  • FC Argeș–U Craiova 1948 1–0
  • FC Botoșani–Kolozsvári CFR 1–0
  • Medgyesi Gaz Metan–FC Voluntari 1–2
  • FCSB–Dinamo 6–0
  • Farul–Academica 5–0
  • Universitatea Craiova–Sepsi OSK 1–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA a következő fordulóban a Sepsi OSK vendége lesz.

A rovatból ajánljuk: