Döntetlent játszott az UTA az osztályozó első meccsén

Gól nélküli döntetlent játszott az UTA az FC Buzău otthonában vasárnap este, az első osztályú labdarúgó-bajnokságban maradásért rendezett osztályozó első meccsén.

Az első félidőben a 2. Liga ötödik helyén végző, és a feljutásért hajtó hazaiak támadtak többet, de az aradi csapat rutinosan visszaverte a támadásokat. Térfélcsere után már az UTA volt a kezdeményezőbb, de gól nem született a meccsen, így a június 4-i, vasárnap 21 órától kezdődő aradi visszavágón dől el, hogy az UTA marad-e az élvonalban, vagy kiesik a másodosztályba.

Osztályozó a Szuperligáért, 1. meccs:

  • FC Buzău–UTA 0–0

  • Bukaresti Dinamo (2. Liga)–FC Argeș (hétfő, 20.00)

Az osztályozókon kívül az Szuperliga felsőházi rájátszásának utolsó fordulóját is megrendezték vasárnap. A már bajnok Farul nyert Kolozsváron, de az elmúlt öt év aranyérmese, a CFR így is megszerezte a bronzérmet, mert a friss kupagyőztes Sepsi OSK (a döntőben 0–0 után 11-esekkel 5–4 a Kolozsvári Universitatea ellen) is nyert Craiován, az Universitatea ellen.

Szuperliga, felsőházi rájátszás, 10. forduló:

  • FCSB–Rapid 1–5

  • Kolozsvári CFR–Farul 1–2

  • Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1

Image
A felsőház végeredménye | Forrás: digisport.ro

A Bajnokok Ligája selejtezőben játszhat a Farul, az ezüstérmes FCSB és a kupagyőztes Sepsi OSK pedig az Európa Konferencialiga selejtezőjében indulhat. A CFR az alsóházi rájátszás győztesével, az FCU Craiova 1948-cal vív selejtezőt az EKL-indulás jogáért.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.