Diószegi László: továbbra is a felsőházba jutás a cél [AUDIO]

Aradon rendezték szombat este a román labdarúgó Szuperkupa-döntőt, a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a Román Kupa-győztes Sepsi OSK mérkőzését.

A meccset 2–1-re a sepsiszentgyörgyiek nyerték, és ezzel a klub rövid, 2011 óta tartó történetének második fontos trófeáját szerezték meg, alig két hónapon belül.

A háromszéki csapatot 6-700 székely szurkoló buzdította a helyszínen, ezenkívül Magyarországról, a Felvidékről és a Vajdaságból is érkeztek szimpatizánsok, sőt Diószegi László alapító-klubelnök szerint az aradi nézők zöme is a piros-fehéreknek szurkolt, már csak azért is, mert az aradi csapat, az UTA is a Sepsi OSK színeihez hasonló mezben játszik.

A Szuperkupa-győzelem önbizalmat adhat a csapatnak a hamarosan kezdődő idény rajtjához, de Diószegi László szerint reálisan megvalósítható célokat kell maguk elé tűzniük, a bajnoki cím eléréséhez tovább kell erősödni, az új szezonban a felsőházi rájátszásba jutás a fő célkitűzés, egy dobogós hely megszerzése pedig már álom lenne.

A szombati meccs után a Sepsi OSK vezetőjét, Diószegi Lászlót kérte értékelésre Pataky Lehel Zsolt. Hallgassa meg a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült interjút:

A rovatból ajánljuk:

Kapusposzton nagy változások az UTA csapatában
Két hálóőr ment, egy érkezett.
Szlovéniai edzőtáborba utazik az UTA
Négy felkészülési meccs van tervben.
Sikereket értek el a városi sportklub junior úszói Welsben
Az aradiak több dobogós helyet szereztek.
BL-döntőt rendeznek Budapesten – a 2026-os finálé gazdája lesz a Puskás Aréna
A stadionban ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupa- és a tavaly Európa-liga-finálé után.