Déjà vu: Bukarestben nyert a Dinamo ellen az UTA

Értékes győzelmet aratott az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság (Liga 1) alsóházi rájátszásának kedd esti mérkőzésén Bukarestben: 1–0-ra legyőzte a Dinamót, amivel nagy lépést tett a kiesés elkerüléséért.

A meccsen a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben, a 34. percben mégis a vendégek szereztek vezetést: Slijakov bal oldalról, az alapvonalról adott be, a hosszú oldalon jól helyezkedő Miculescu pedig a „vinklibe” fejelte a labdát. Két perccel később tizenegyeshez jutottak a fővárosiak, de Sorescu bal alsó sarokba tartó lövését kiváló érzékkel hárította a sérült Iacobot helyettesítő Balauru kapus.

Az aradi hálóőr a meccs – vagy legalábbis csapata hőse – lett, mert ezt követően több nagy védést is bemutatott. A meccs hajrájában Sorescu elől ziccernek tetsző helyzetben tisztázott, majd Filip alsó sarokba tartó lövésénél bravúrral tolta szögletre a labdát. A 75. percben a csereként beálló Bustea növelhette volna az aradiak előnyét, de 17 méterről megeresztett lövésénél a Dinamo norvég kapusa, Kongshavn mutatott be parádés védést.

Az eredmény nem változott, ami ezt jelentette, hogy az alapszakaszban aratott bukaresti győzelem után az újonc UTA ismét 1–0-ra legyőzte vendégként a Dinamót. Igaz, hogy az aradi visszavágót ugyanilyen arányban elveszítette, de a rájátszásban nem rendeznek revánsot, úgyhogy ez a diadal „duplán” ér.

Bálint László vezetőedző csapata a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, s egyet döntetlenre végzett, de még csak gólt sem kapott. Ellenben a nagy múltú Dinamo egyre közelebb kerül a kieséshez. Tavaly az mentette meg a fővárosiakat a búcsútól, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokság létszámát végül a szövetség felduzzasztotta 14-ről 16 csapatra, ilyen „segítségben” idén már nem bízhatnak a fővárosi piros-fehérek.

Liga 1, rájátszás, alsóház, 2. forduló:

  • Dinamo–UTA 0–1, gólszerző: Miculescu (34.).

További eredmények:

  • AFC Hermannstadt–Astra Giurgiu 1–3
  • FC Viitorul–Medgyesi Gaz Metan 1–0
  • FC Argeș–Chindia Târgoviște 0–1
  • Politehnica Iași–FC Voluntari 0–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az UTA április 23-án, pénteken 17.30-tól az AFC Hermannstadt csapatát fogadja.

Felsőház, 2. forduló:

  • FC Botoșani–Universitatea Craiova 1–1
  • Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0–1
  • Academica Clinceni–FCSB 0–2
Táblázat forrása: digisport.ro

 

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.