Csak névleg amatőrök – Befejeződött az ABLA jubileumi idénye [AUDIÓ]

ABLAA múlt hétvégén befejeződött az Aradi Amatőr Kosárlabda-bajnokság (ABLA) jubileumi, 10. idénye. A ma már három értékcsoportban zajló, sőt junior bajnoksággal is büszkélkedő pontvadászat élvonalának, az A-ligának a vasárnapi döntőjében a Nagyváradi BDP 69:55-re legyőzte a temesvári Younique Basketball OSUT együttesét. Szintén a hétvégén rendezték az úgynevezett Interliga fináléját is, amelyben a Wolves 81:59 arányban diadalmaskodott a Sapa Plumbers felett. Amúgy nemcsak Váradról és Temesvárról neveztek be csapatok az aradi amatőrkosárlabda-bajnokságba, hanem Hódmezővásárhelyről és Békésről is. Októbertől már euroregionális lesz a bajnokság, hiszen a kosárlabda-nagyhatalomnak számító Szerbiából, azon belül a Vajdaságból is jelezték csapatok, hogy szeretnének csatlakozni.
A kosárlabda-bajnokság két fő szervezőjével, Bartis Andrással és Mihălţian Istvánnal beszélgetett az ABLA történetéről és jövőjéről Pataky Lehel Zsolt. A riport a Temesvári Rádió ifjúsági műsora számára készült.

[ca_audio url="http://aradihirek.ro/wp-content/uploads/media/ABLA_WEST.mp3" width="500" height="27" css_class="codeart-google-mp3-player" autoplay="false"]

Audió

Mihaltian Istvan (nem ellenőrzött) küldte be 2013. 06. 12., sze – 09:19 időpontban

Hajra ABLA :)

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.