Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA

A világoskékben játszó aradiaknak nem jött össze a pontszerzés | Fotó: Dinamo Facebook-oldal

A világoskékben játszó aradiaknak nem jött össze a pontszerzés | Fotó: Dinamo Facebook-oldal

Az UTA 1–0-ra kikapott péntek este Bukarestben a Dinamótól az első osztályú labdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában, így lemaradt a felsőházi rájátszást jelentő 6. helyről.

A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés, ami miatt a mérkőzés – és vele együtt a többi, a 6. helyről döntő négy meccs – nyolcperces késéssel kezdődött. A fővárosi és az aradi drukkerek kemény magjai a Diadalív-stadion körüli utcákban csaptak össze, a vendégeket a bukaresti Steaua-szurkolók egy része is támogatta. A balhénak a csendőrség vetett véget, de az összetűzést a stadion gyepén is folytatódott, azért késett a kezdő sípszó.

Miután a kedélyek lecsillapodtak valamelyest, a focié lett a főszerep, és a kezdeményezést érthetően a kiesés elől menekülő hazai csapat ragadta magához. A 20. percben egy rosszul sikerült felszabadítás után Gregorio lövésével a vezetést is megszerezte a Dinamo.

GOOOOLLL DINAMOOO!!!

Közzétette: Dinamo Bucuresti – 2024. március 8., péntek

Az UTA igyekezett legalább egyenlíteni, a második félidőben a kapujához is „szegezte” ellenfelét, de gólt így sem sikerült szereznie. Mircea Rednic vezetőedző csapat a vereséggel lemaradt a felsőházi rájátszást jelentő 6. helyről, de a csapat január óta tartó szereplése mégsem lehet csalódást keltő, mert az őszi teljesítmény után senki nem gondolta, hogy versenyben lesz az UTA a felsőházi rájátszásért.

A folytatásban megfelezik az eddigi pontszámokat, az UTA így 20 ponttal vág neki az alsóházi küzdelmeknek.

Superliga, 30. forduló:

  • Dinamo–UTA 1–0, gólszerző: Gregorio (20.)
  • CFR–Hermannstadt 1–0
  • Petrolul–Sepsi OSK 1–2
  • FC Voluntari–Kolozsvári Universitatea 0–0
  • FC Botoșani–Farul 0–0
  • Rapid–FCSB 4–0
  • FCU 1948 Craiova–Universitatea Craiova 1–2
  • Oțelul–Poli Iași 1–1
Táblázat forrása: digisport.ro

Az 1–6. helyezett a felsőházi rájátszásban (play off) szerepel oda–vissza rendszerben a bajnoki címért, a 7–16. helyezettek az alsóházi (play out) rájátszásban szerepelnek csak „odavágós” rendszerben a bajnoki címért. A play out győztese rájátszást vív a play off utolsó, nemzetközi kupaszereplést érő helyén végzett csapattal, a győztes az Európa Konferencialigában indulhat.

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a nagyszebeni Hermannstadtól az első osztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának pénteki délutáni meccsén. A második félidőben Paraschiv elérte a mesterhármast, Micovschi távoli lövése pedig csak a szépítésre volt elegendő.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.