Bronzérmes Douchev-Janics Natasa – Magyarország első a kajak-kenusok éremtáblázatán

Douchev-Janics Natasa szomorkodik, miután a harmadik helyen ért célba 200 méteren

A kajakos Douchev-Janics Natasa szoros csatában bronzérmet szerzett a szombati döntőben 200 méteren a londoni olimpián. Az első az új-zélandi Lisa Carrington, a második az ukrán Inna Oszipenko-Radomska lett.
A klasszis magyar versenyző egy-egy ezüst-, illetve bronzéremmel távozhat a brit fővárosból. A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics tavaly kislánya születése miatt nem indult a szegedi vb-n, előtte azonban 2007-ben, 2009-ben és 2010-ben is megnyerte ezt a számot a világbajnokságon, idén júniusban pedig Európa-bajnok lett Zágrábban. „Két éremmel térek haza, de sajnos a legfényesebb nélkül. Más biztosan örülne, hogy kétszer dobogóra állhat. Most végig kell gondolnom, mit kell másként csinálnom. Azt érzem, hogy a koromhoz képest túl sokat versenyeztem az idén, és talán emiatt maradtam le az aranyról kétszer is. Kicsit elment a kedvem a kajakozástól” – nyilatkozta a verseny után.
A férfiaknál Dudás Miklós a hatodik, azaz pontszerző helyen végzett a kajak egyesek 200 méteres számában. Az 1000 méteren címvédőként hatodikként záró kenus Vajda Attila a B döntőben szállt vízre 200-on, s ott a harmadik helyen ért célba, azaz összesítésben 11. lett.
A kajak-kenu versenyek éremtáblázatán Magyarország lett az első 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel, a második Németország (3, 1, 2), a harmadik Ukrajna (1, 2, 0).

MTI

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.