Bravúros UTA-győzelem Moldvában [VIDEO]

Fordulatos mérkőzésen aratott megérdemelt győzelmet az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, az FC Botoşani otthonában.

Soha jobban nem kezdődhetett volna az aradi csapat számára a kora esti mérkőzés, hiszen Denis Rusu jó ütemű kiugratása után a 4. percben Vlad Morar törhetett kapura egyedül, és a kivetődő hálóőr mellett a kapuba gurította a labdát, vezetéshez juttatva az UTÁ-t.

Az első félidőn derekán túl jártunk, amikor a játékvezető meglehetősen könnyedén két tizenegyest is ítélt a hazaiaknak, akik köszönték szépen a lehetőségeket, és így szünetben a moldvai csapat vonulhatott előnnyel a pihenőre. De szünet után mintha az öltözőben is ragadtak volna a botoşaniak, mert ugyanúgy kezdte az UTA a második félidőt, ahogy az elsőt: góllal. Ezúttal Morar volt az előkészítő, jobbról beívelt szabadrúgását az előretörő hátvéd, Erico da Silva értékesítette fejjel.

A szombati amúgy Morar napja volt: a 71. percben baloldalon jutott szabadrúgáshoz az aradi csapat, és csatár jobb lábbal a rövid felső sarokba csavarta a labdát.

Utóbb kiderült, ez volt a győzelmet jelentő gól, így Bálint László vezetőedző újonccsapata sorozatba a második győzelmét aratta, amivel a rájátszást érő pozícióban áll jelenleg.

1. Liga, 9. forduló: FC Botoşani–UTA 2–3, gólszerzők: Keyta (28., 11-esből), Florescu (33., 11-esből), illetve Morar (4. és 71.), Erico (48.).

További eredmények:

  • FC Argeş–FC Voluntari 2–1
  • Academica Clinceni–Sepsi OSK 2–0
  • AFC Hermannstadt–Craiovai Universitatea 0–1

Vasárnap:

  • Poli Iași–FC Viitorul 0–3 zöldasztalnál (2–1-es hazai vezetésnél, a világítóberendezés meghibásodása miatt az 55. percben lefújták a meccset, és a vendégek javára írták a 3 pontot)  
  • Kolozsvári CFR–Gaz Metan 1–2

Hétfőn:

  • Chindia–FCSB 0–2

A Dinamo–Astra Giurgiu meccset november 14-re halasztották.

Forrás: prosport.ro

Az UTA november 9-én a Medgyesi Gaz Metant fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.