Bognár Levente: napokon belül dönteni kellene a Szupermaratonról [AUDIO]

A kezdeményező Békéscsabai Atlétikai Club szeptember végén vagy október elején tartaná meg a versenyt, s várják az aradiak visszaigazolását.

Idén esedékes a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton jubileumi kiírása. Pontosabban lenne esedékes, mert még bizonytalan, hogy a nagymúltú, határon átívelő sport- és közösségi rendezvényt megtartják-e vagy sem.

A 200 km-es futóversenyt, kerékpáros és görkorcsolya-túrát 2019-ben szervezték meg legutóbb, az volt a 22. A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások miatt a tavalyi és a tavalyelőtti rendezvény elmaradt.

A korábbi résztvevők türelmetlenül várják az eseményt és az ezreket vonzó kísérőrendezvényeket, és aggódva figyelik, hogy mindjárt eltelik a május és a június eleje is, a Szupermaraton hagyományos időpontjai. A kezdeményező Békéscsabai Atlétikai Club és a békéscsabai önkormányzat ismét rajtvonalhoz hívná a hivatásos és amatőr sportolókat, a labda az aradi önkormányzat térfelén pattog. Czeglédi Katalin, a csbai klub marketingigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy hivatalos úton két időpontot javasoltak az aradi szervezőknek: szeptember végét vagy október elejét, s várják a visszaigazolást.

Az aradi hivatalos álláspont megkérdezéséért a polgármesteri hivatal sajtóosztályához fordultunk – Ralu Cotrău szóvivő viszont csak annyit közölt, hogy „még semmi konkrétum nincs” a kérdésben.

Bognár Levente volt aradi alpolgármester, jelenlegi önkormányzati képviselő az egyik lelke volt a Szupermaratonnak, de miután a legutóbbi választások után csökkent a magyar képviselők befolyása a testületben, nincs beleszólása a szervezésbe. Az idő viszont szorít, ha ugyanis meg akarják tartani a versenyt, legkésőbb egy hónap múlva neki kell látni a szervezésnek.

A Szupermaraton határ menti régióra gyakorolt hatásáról, a rendezvény megtartásának esélyeiről Pataky Lehel Zsolt kérdezte Bognár Leventét a Temesvári Rádió Magyar adásában. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.