Bognár Levente: napokon belül dönteni kellene a Szupermaratonról [AUDIO]

2022. május 27.
A kezdeményező Békéscsabai Atlétikai Club szeptember végén vagy október elején tartaná meg a versenyt, s várják az aradiak visszaigazolását.
<em>Hír szerkesztése</em> Bognár Levente: napokon belül dönteni kellene a Szupermaratonról [AUDIO]
Bognár Levente (jobbról) szerint napokon belül döntenie kellene a városvezetésnek, hogy megtartják-e a Szupermaratont vagy sem | Archív felvétel

Idén esedékes a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton jubileumi kiírása. Pontosabban lenne esedékes, mert még bizonytalan, hogy a nagymúltú, határon átívelő sport- és közösségi rendezvényt megtartják-e vagy sem.

A 200 km-es futóversenyt, kerékpáros és görkorcsolya-túrát 2019-ben szervezték meg legutóbb, az volt a 22. A koronavírus-járvány és az azzal járó korlátozások miatt a tavalyi és a tavalyelőtti rendezvény elmaradt.

A korábbi résztvevők türelmetlenül várják az eseményt és az ezreket vonzó kísérőrendezvényeket, és aggódva figyelik, hogy mindjárt eltelik a május és a június eleje is, a Szupermaraton hagyományos időpontjai. A kezdeményező Békéscsabai Atlétikai Club és a békéscsabai önkormányzat ismét rajtvonalhoz hívná a hivatásos és amatőr sportolókat, a labda az aradi önkormányzat térfelén pattog. Czeglédi Katalin, a csbai klub marketingigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy hivatalos úton két időpontot javasoltak az aradi szervezőknek: szeptember végét vagy október elejét, s várják a visszaigazolást.

Az aradi hivatalos álláspont megkérdezéséért a polgármesteri hivatal sajtóosztályához fordultunk – Ralu Cotrău szóvivő viszont csak annyit közölt, hogy „még semmi konkrétum nincs” a kérdésben.

Bognár Levente volt aradi alpolgármester, jelenlegi önkormányzati képviselő az egyik lelke volt a Szupermaratonnak, de miután a legutóbbi választások után csökkent a magyar képviselők befolyása a testületben, nincs beleszólása a szervezésbe. Az idő viszont szorít, ha ugyanis meg akarják tartani a versenyt, legkésőbb egy hónap múlva neki kell látni a szervezésnek.

A Szupermaraton határ menti régióra gyakorolt hatásáról, a rendezvény megtartásának esélyeiről Pataky Lehel Zsolt kérdezte Bognár Leventét a Temesvári Rádió Magyar adásában. Hallgassa meg:

További hírek

Hír beküldése
A Csiky Gergely Főgimnáziumban változatlanul 84 százalékos a jól vizsgázók aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Pitești-en kezdi az új idényt az UTA
Szuperliga néven rajtol július 16-án az élvonalbeli futballbajnokság.
<em>Hír szerkesztése</em> Leégett 200 hektár gabonaföld és 600 szalmabála
A szárazság miatt elég egy szikra, és megtörténik a baj.
Hír beküldése
Nagyon lassan halad a népszámlálás második, személyes lekérdezésen alapuló szakasza, emiatt bő két héttel a népszámlálás tervezett vége előtt a lakosság körülbelül egyharmada még nincs regisztrálva. Bár a magyar többségű településeken jellemzően nincs hiány számlálóbiztosokból, munkájukat számos módszertani és technikai probléma is lassítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem változott a „kisérettségi” eredménye az óvások után
A vizsgázók 78,19 százaléka érte el 5-ös vagy annál nagyobb átlagot.
<em>Hír szerkesztése</em> Elfogadta az üzemanyagok árkompenzációjáról szóló sürgősségi rendeletet a kormány
Július elsejétől három hónapig hatályos.
<em>Hír szerkesztése</em> Részleges kamionstopot rendeltek el a hőségriadó miatt
Csütörtökön és pénteken vörös kód van érvényben Arad megyében.
<em>Hír szerkesztése</em> Hőségriadót rendelt el a meteorológiai szolgálat
A nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38 Celsius-fokot.
<em>Hír szerkesztése</em> A „bolygóvonat” elment, de sok csodát tartogat még az égbolt [AUDIO]
A Galaxis amatőr csillagászklub továbbra is várja az érdeklődőket „járdacsillagászatra”.
<em>Hír szerkesztése</em> Adóemeléseket jelentett be a kormány
Az osztalékadót és az áfát is megemelik, a szerencsejátékokra 40 százalékos adót vetnek ki.