BL-döntőt rendeznek Budapesten – a 2026-os finálé gazdája lesz a Puskás Aréna

Telt ház a Puskás Arénában | Fotó: mlsz.hu

Telt ház a Puskás Arénában | Fotó: mlsz.hu

Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében – írta az MTI.

Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

Az UEFA vezető testülete a dublini ülésén a 2027-es finálé házigazdaját nem jelölte ki, a döntést szeptemberig elhalasztotta a milánói San Siro átépítése miatt. Az eseményen kiderült, hogy a második számú nemzetközi kupasorozat, az Európa-liga fináléját 2026-ban Isztambulban, egy évvel később pedig Frankfurtban rendezik. A Konferencia-liga 2025/26-os idényének utolsó mérkőzésére a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig lipcsei stadionjában kerül sor, 2027-ben pedig Isztambul újabb európai kupadöntőnek ad otthont. A női BL-finálét két év múlva Oslóban rendezik meg, a 2027-es döntőre viszont új pályázatot írnak ki.

A román fővárosban, Bukarestben eddig egy nemzetközi kupadöntőt rendeztek: az Európa-liga 2012-es fináléját, amelyben az Atletico Madrid 3–0 arányban legyőzte a szintén spanyol (konkrétan baszk) Athletic Bilbaót.

A rovatból ajánljuk: