Bírói „közreműködéssel” kapott ki az UTA Bukarestben

Vereséget szenvedett az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának vasárnap esti meccsén a FCSB otthonában.

A bajnoki második helyezett volt a fővárosi mérkőzés egyértelmű esélyese, mégis egy vitatható tizenegyesből szerzett góllal jutott vezetéshez a hazai csapat. Octavian Popescut Roger szerelte szemmel láthatóan szabályosan az aradi tizenhatoson belül, mire a bukaresti csatár elesett, és Marian Barbu játékvezető büntetőt ítélt, amit Tănase váltott gólra.

A folytatásban fölényben játszott a FCSB, de az UTA hősiesen állta a sarat, Iacob kapus remek védésekkel tartotta partiba az aradi csapatot. A meccs hajrájára fordulva Roger Vlad kapus hibáját kihasználva egyenlített, de a vége előtt ismét tizenegyeshez segítette a hazaiakat a játékvezetői brigád. Dumiter beadása előtt a labda jól láthatóan elhagyta az alapvonalat – még a pályára ereszkedő ködben is látszódott –, mégis tovább engedték a játékot, a bepasszolt labda hozzáért egy aradi védő kezéhez, így Tănase ismét büntetőt rúghatott (ezt is magabiztosan értékesítette).

A FCSB a mezőnyfölény alapján győzelmet érdemelt volna amúgy is, de végül a bírói hibáknak – részrehajlásnak? – köszönhetően tartotta otthon a három pontot. Ez alapján az UTA nem érdemelt vereséget, azon viszont el kell gondolkodnia Bálint László György vezetőedzőnek, hogy együttesen vajon miért képtelen november 25., a 13. forduló óta győzni?

  • Liga, 18. forduló: FCSB–UTA 2–1, gólszerző: Tănase (22. és 82., mindkettőt 11-esből), illetve Roger (71.).

További eredmények:

  • Academica Clinceni–Dinamo 1–0
  • Chindia Târgovişte–Kolozsvári CFR 0–1
  • Farul–Rapid 2–0
  • CS Mioveni–Sepsi OSK 0–2
  • U. Craiova 1948–FC Voluntari 0–2
  • FC Argeș–Gaz Metan 1–2
  • FC Botoşani–Universitatea Craiova 2–2
Táblázat forrása: livescore.in

Az UTA december 11-én, szombaton 15 órától az FC Botoşani-t látja vendégül.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.