Beválogatták az U21-es Eb-re Zsóri Dánielt

A simonyifalvi Zsóri Dániel is tagja lesz a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatottnak, amely társházigazdaként vesz részt a 21 éven aluliak (U21-es) Európa-bajnokságán.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Twitter-oldalán közölte, hogy Gera Zoltán szövetségi kapitány kihirdette keretét a március végén, illetve májusban Magyarországon és Szlovéniában sorra kerülő kontinensviadalra, és a csapatnak tagja az NB I-es Budafoki MTE Puskás-díjas csatára is.

Az Arad megyei Simonyifalváról származó Zsóri Dániel ötödikes kora óta Magyarországon pallérozódott: Békéscsaba és Debrecen után Székesfehérvár érintésével került Budafokra, és – egy FIFA-szabálymódosításnak köszönhetően – tavaly év végén bemutatkozhatott az U21-es magyar nemzeti csapatban (korábban kijelentette, hogy álma a magyar felnőtt válogatottság elérése, amihez már megtette az első lépést).

A helyzet pikantériája, hogy a magyar csapat a német és a holland válogatott mellett Zsóri Dániel szülőhazájának, Romániának a válogatottjával is egy csoportba került. Az Eb csoportkörét március utolsó hetében, az egyenes kieséses szakaszt pedig májusban bonyolítják le.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.