Bemutatták az UTA új vezetőedzőjét [FRISSÍTVE]

Ilie Poenaru személyében új vezetőedzője van az UTA futballcsapatának.

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. helyén végzett aradi csapat a múlt pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Ionuț Badea eddigi vezetőedző szerződését. Akkor nem nevezték meg, hogy ki lesz a tréner utódja, de a digisport.ro tudni véli, hogy Ilie Poenaru hetekkel korábban aláírta szerződését az UTÁ-val.

Poenaru előzőleg az Academica Clinceni és a Medgyesi Gaz Metan csapatait edzette, mindkét együttes most esett ki az élvonalból, és rossz anyagi helyzetük miatt valószínűleg meg is szűnnek. Korábban az FC Voluntari és a Bukaresti Dinamo U19-es gárdájának trénere is volt. A játékosként a Steauában, a Politehnicában, az FC Argeșben és a Concordia Chiajnában szeeplő Poenaru 2011-ben kezdte edzői pályafutását.

Az UTA a hétfő délutáni sajtótájékoztató keretében, Brosovszky Attila klubmenedzser társaságában mutatta be az új szakvezetőt.

Poenaru elismerte, hogy hetek óta folyik a tárgyalás közte és a klub vezetői között, viszont állítása szerint csak hétfő délután írta alá a szerződését. Fő célkitűzésének azt nevezte, hogy a következő idényben a felsőházi rájátszásba (az első hat helyezett közé) vezesse a csapatot.

A klub közleményében nem tér ki arra, hogy mekkora időtartamra szól a megbízatása, csupán annyit közöltek, hogy az új idényben Poenaru lesz az edző.

A játékoskeret június 13-án kezdi meg a felkészülést a 2022–2023-as idényre az új edzővel.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.