Bekerült a válogatott keretébe az UTA kapusa

A milánói Internazionale csapatának karanténba zárása miatt Ionuț Radu kapus nem csatlakozhat a román labdarúgó-válogatotthoz, helyette a tartaléklistáról bekerült keretbe Florin Iacob, az UTA hálóőre – közölte a Román Labdarúgó-szövetség (FRF).

Az aradi csapat kapusa először lett válogatott kerettag, és nagy szakmai elismerés ez a klubnak is, hiszen az UTA ebben a szezonban újonc az élvonalbeli bajnokságban.

Az Internazinale több játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért az olasz hatóságok március 21-ig karanténba helyezték a csapatot. Többek között elhalasztják a Sassuolo elleni bajnoki meccset, de a válogatott meghívókat kapott játékosok sem hagyhatják el otthonaikat. Ionuț Radu ezért nem tarthat az Észak-Macedónia (március 25.), Németország (március 28.) és Örményország (március 31.) elleni világbajnoki selejtezőkre készülő román válogatottal.

Közzétette: Federația Română de Fotbal – 2021. március 18., csütörtök

Iacob a harmadik számú kapus lesz, így kevés esélye van pályára lépni, de a járványhelyzet miatt nem lehet tudni, mikor kell beugrania. S hát a sorban előtte lévő másik két kapusnak sincs sokkal több rutinja a nemzeti csapatban, mint az aradi cerberusnak: Florin Niță (Sparta Prága) két, David Lazar (Astra Giurgiu) eddig egy alkalommal őrizte a „trikolórok” hálóját.

A 2022-es katari vb európai selejtezői a jövő héten kezdődnek, Románia csoportjában az említett ellenfeleken kívül Izland és Liechtenstein szerepel.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.