Bejutott a Román Kupa csoportkörébe az UTA

Hazai környezetben, de a Temes megyei Újszentes pályaválasztásával 1–0-ra legyőzte másodosztályú ellenfelét az UTA a labdarúgó Román Kupa rájátszásában, csütörtök este.

A győztes találatot az aradiak gólfelelőse, a szlovák Andrej Fábry szerezte a 88. percben. Az UTA – amely a legutóbbi kiírásban az elődöntőig menetelt – ezzel bejutott a sorozat csoportkörébe, amelyben 24 csapat érdekelt: az aradiakon kívül másik 14 élvonalbeli együttes, továbbá hat másod- és három harmadosztályú gárda.

A csapatokat a szeptember 6-i sorsoláson négy hatfős csoportba osztják be, amelyekben úgynevezett svájci rendszerben, három meccset vív mindegyik. A csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe, onnan már egyenes kieséses rendszerben folytatják a küzdelmeket.

A játékos és a drukkerek az infarktus miatt szerdán szívműtéten átesett Mircea Rednic vezetőedzőnek ajánlották a győzelmet. Az UTA kispadján a meccsen Sorin Rădoi másodedző ült.

A trénert időközben kiengedték a kórházból.

A másik Arad megyei csapat, a 3. ligás Pécskai Progresul is továbbjutott, miután hazai pályán 4–1-re verte a szintén harmadosztályú, Mehedinți megyei Viitorul Șimiant.

A rovatból ajánljuk: