Beengedik a nézőket az Eb bukaresti meccseire

Kormányhatározat született arról, hogy az idei labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzésein a stadion befogadóképességének 25 százalékára beengedik a nézőket – közölt az RMDSZ hírlevele.

„Szeretnénk az EURO 2020 házigazdái maradni, hogy élvezhessük ezt a különleges sporteseményt, amelynek társszervezői lehetünk. Ennek feltétele, hogy vállaljuk annak a felelősségét, hogy a nézők egy bizonyos százalékban visszatérhessenek a lelátókra. Az elmúlt napokban több találkozót tartottunk, hogy a legbiztonságosabb forgatókönyvet tudjuk kidolgozni, ezért nagyon jó hír, hogy a kormány elfogadta a javaslatunkat, és a meccseket a nézők jelenlétében tudjuk megszervezni” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd RMDSZ-es ifjúsági és sportminiszter.

A kormány által elfogadott határozat értelmében az Európa-bajnokság romániai meccseire a stadion kapacitásának 25 százalékában engedhetnek be nézőket, vagyis maximum 13 ezer szurkoló tekintheti meg a helyszínen a mérkőzéseket – természetesen betartva minden egészségügyi előírást.

Az UEFA által is elfogadott forgatókönyv szerint a nézőket tesztelni és ellenőrizni fogják a mérkőzések napján, a költségek fedezését az európai szövetség (UEFA) is támogatni fogja.

O veste mult așteptată de toată lumea, pe care mă bucur să o dau azi, de Ziua Internațională a Sportului...

Közzétette: Eduard Novak – 2021. április 5., hétfő

A miniszter kiemelte: ez egy történelmi esély a romániai sport számára, hiszen „most bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk eleget tenni a legmagasabb szintű követelményeknek. Ha sikeresen vesszük ezt a kihívást, precedenst teremthetünk, és növeljük az esélyeinket arra, hogy ezután is szervezhessünk hasonló kaliberű eseményeket.”

Novák Károly Eduárd hozzátette, hogy a különleges élmény mellett a legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága, ezért mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák számukra.

A tavaly a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Európa-bajnokságot idén június 11. és július 11. között rendezik meg, de maradt az EURO 2020 elnevezés. Mivel a kontinensviadal múltja tavaly lett volna 60 éves, rendhagyó módon 12 ország különböző városaiban szervezik meg a tornát, köztük Bukarestben is. A fővárosi Nemzeti Aréna a következő meccseket látja vendégül a C-csoportban:

  • Június 13., 19.00: Ausztria–Észak-Macedónia
  • Június 17., 16.00: Ukrajna–Észak-Macedónia
  • Június 21., 19.00: Ukrajna–Ausztria
  • Június 28., 22.00: a nyolcaddöntő egyik párharca (az F-csoport győztese az A-, B- vagy C-csoport 3. helyezettje között)

Az Eb nyitómeccsét Rómában játssza Olaszország és Törökország, a döntőt a londoni Wembley stadionban rendezik meg.

A rovatból ajánljuk:

Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.
Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.