Be kellett érnie egy ponttal az UTÁ-nak [FRISSÍTVE]

Döntetlent játszott az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának péntek esti nyitómeccsén, Pitești-en.

Az élvonal két újonccsapatának találkozóján korán vezetést szereztek a vendégek, Buștea egy lekészített labdát lőtt el laposan a 16-os közeléből a 10. perc végén, amiből gólt ért el. A folytatásban is többet birtokolta a labdát az UTA, Hora ollózó mozdulattal majdnem újabb gólt lőtt (védett a hazai kapus), s a második félidőben több ígéretes helyezetet is kidolgoztak az aradiak, de a befejezésbe mindig hiba csúszott.

Buhăcianu a 67. percben egyedül törhetett a hazaiak kapujára, de a labdát nemcsak a kapus, hanem a kapu mellé is rúgta, így kihagyta a kihagyhatatlant. Nem sokkal később ezt meg is büntették a pitești-ek: egy jó kiugratás végén a csereként beállt Malele húzta el a labdát a védő mellett, majd kisodródva, éles szögből a hosszú sarokba gurított.

Ursu az utolsó pillanatokban egy beadásból a kapufát találta el, így Bálint László vezetőedző együttesének be kellett érnie az újabb döntetlennel; három meccsből három remi, ami a 8. helyre elegendő. Az FC Argeș mérlege egy döntetlen és két vereség, amivel a 14. helyen áll.

Érdekesség, hogy ugyanez az eredmény született a két együttes legutóbbi, augusztus 2-i meccsén, a 2. Liga rájátszásának utolsó fordulójában, amivel mindkét csapat bebiztosította akkor a feljutását az első osztályba.

1. Liga, 3. forduló: FC Argeș–UTA 1–1, gólszerzők: Malele (76.), illetve Buștea (10.) péntek este: Dinamo–FC Botoșani 1–1 (Borja Valle 71., illetve Isma Lopez 31., öngól). A Dinamo egyenlítő gólja élményszámba menő volt, tekintse meg:

Szombati eredmények: Academica Clinceni–Chindia Târgoviște 0–0, Poli Iași–Medgyesi Gaz Metan 1–4 (Zajmovic 3., illetve Ciocan 8., Romeo 30., Bușu 66., Deaconu 82.), FC Voluntari–FCSB 2–1 (Mailat 29., Ricardinho 64., illetve Man 86.). Vasárnap: Astra Giurgiu–Sepsi OSK 2–2 (Gheorghe 15. és 48, illetve Bouhenna 24., Safranko 90+5.), Kolozsvári CFR–FC Hermannstadt 1–0 (Vinicius 66.). Hétfőn: Viitorul–Universitatea Craiova 1–4 (Luckassen 45., illetve Koljici 18. és 51., Bancu 66., Ivan 75.).

Forrás: prosport.ro

 

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.