Bálint helyett már Rednic az UTA edzője

2023. április 25.
Bálint László Györggyel közös megegyezés alapján szerződést bontott, majd Mircea Rednicet nevezte ki az UTA labdarúgócsapata új vezetőedzőjének az aradi klub kedd reggel.
<em>Hír szerkesztése</em> Bálint helyett már Rednic az UTA edzője
Mircea Rednic az új edző | Fotó: uta-arad.ro

A két döntésről kevesebb, mint egy óra eltéréssel számolt be a klub a hivatalos felületein. Mint írták, Bálint László Györggyel és a stábjával közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, amit „szerettünk volna elkerülni”, de a felek úgy látták jobbnak, hogy váltásra van szükség a kispadon ahhoz, hogy a csapat kimozduljon a gödörből.

Az UTA a kiesés ellen küzd az első osztályú bajnokságban, jelenleg az alsóházi rájátszás tízfős mezőnyének nyolcadik helyén áll, s ha ott (vagy a hetedik helyen) marad a hátralévő négy forduló után is, osztályozót kell játszania a bennmaradásért (az utolsó két helyezett egyenesen kiesik a másodosztályba). Az aradi csapat hátránya az előtte álló Chindia mögött 4 pont, a biztos bennmaradást jelentő hatodik helytől pedig 6 pont választja el.

Bálint januárban vette át az UTA irányítását (az addigi edzőt, Ilie Poenarut a rossz eredmények miatt menesztették), és ez már a második mandátuma volt a brassói származású egykori UTA-hátvédnek a piros-fehérek kispadján, ugyanis 2020-ban – tizenkét év szünet után – az ő vezetésével jutott fel a csapat a második ligából az első osztályba. A klubvezetés a szűkszavú közleményben ezt is megköszönte neki, mint ahogy azt is, hogy 57 év szünet után ismét elődöntőbe jutott a csapat a Román Kupában (csütörtökön 19 órától, Kolozsváron az Universitatea lesz az UTA ellenfele a fináléba kerülésért).

Mircea Rednic kinevezését hasonlóan rövid közleményben jelentette be a vezetőség (részletek bizonyára a 14 órára meghirdetett bemutatkozó sajtótájékoztatón hangzanak majd el). A játékosként és edzőként is neves szakember ebben a hónapban töltötte be 61. születésnapját; Vajdahunyadon látta meg a napvilágot, a helyi Corvinulban kezdte labdarúgókarrierjét, majd többek között a fővárosi Dinamo és a Rapid alapembere volt, de játszott török és belga csapatokban is (edzőként is sok időt töltött Belgiumban), a román válogatottban 83 alkalommal szerepelt. 2022 óta, amikor felállt a Dinamo kispadjáról, nem vállalt edzői munkát.

Az UTA tájékoztatása szerint Rednic megbízatása a 2023–2024-es szezon végéig szól, de az elsődleges feladata bizonyára a csapat élvonalban tartása.

Kedd délután Rednic Mészár Sándor klubvezető társaságában megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját:

 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]
Nagy István a magyar történelmi emlékjelek iránt érzett felelősségtudatból végezte el a munkát.
Hír beküldése
A római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson
Minden korosztályt várnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia
A csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Pünkösdi királyválasztás Ópusztaszeren
Az emlékparkban eltöltött idő a nemzeti identitástudat megerősítéséhez is hozzájárul.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében
Egy hete tartanak a földmozgások.
<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Attól sem zárkóznak el, hogy bojkottálják a nyolcadikosok vizsgáját és az érettségit.