Bálint helyett már Rednic az UTA edzője

Bálint László Györggyel közös megegyezés alapján szerződést bontott, majd Mircea Rednicet nevezte ki az UTA labdarúgócsapata új vezetőedzőjének az aradi klub kedd reggel.

A két döntésről kevesebb, mint egy óra eltéréssel számolt be a klub a hivatalos felületein. Mint írták, Bálint László Györggyel és a stábjával közös megegyezéssel bontották fel a szerződést, amit „szerettünk volna elkerülni”, de a felek úgy látták jobbnak, hogy váltásra van szükség a kispadon ahhoz, hogy a csapat kimozduljon a gödörből.

Az UTA a kiesés ellen küzd az első osztályú bajnokságban, jelenleg az alsóházi rájátszás tízfős mezőnyének nyolcadik helyén áll, s ha ott (vagy a hetedik helyen) marad a hátralévő négy forduló után is, osztályozót kell játszania a bennmaradásért (az utolsó két helyezett egyenesen kiesik a másodosztályba). Az aradi csapat hátránya az előtte álló Chindia mögött 4 pont, a biztos bennmaradást jelentő hatodik helytől pedig 6 pont választja el.

Bálint januárban vette át az UTA irányítását (az addigi edzőt, Ilie Poenarut a rossz eredmények miatt menesztették), és ez már a második mandátuma volt a brassói származású egykori UTA-hátvédnek a piros-fehérek kispadján, ugyanis 2020-ban – tizenkét év szünet után – az ő vezetésével jutott fel a csapat a második ligából az első osztályba. A klubvezetés a szűkszavú közleményben ezt is megköszönte neki, mint ahogy azt is, hogy 57 év szünet után ismét elődöntőbe jutott a csapat a Román Kupában (csütörtökön 19 órától, Kolozsváron az Universitatea lesz az UTA ellenfele a fináléba kerülésért).

 

 

Mircea Rednic kinevezését hasonlóan rövid közleményben jelentette be a vezetőség (részletek bizonyára a 14 órára meghirdetett bemutatkozó sajtótájékoztatón hangzanak majd el). A játékosként és edzőként is neves szakember ebben a hónapban töltötte be 61. születésnapját; Vajdahunyadon látta meg a napvilágot, a helyi Corvinulban kezdte labdarúgókarrierjét, majd többek között a fővárosi Dinamo és a Rapid alapembere volt, de játszott török és belga csapatokban is (edzőként is sok időt töltött Belgiumban), a román válogatottban 83 alkalommal szerepelt. 2022 óta, amikor felállt a Dinamo kispadjáról, nem vállalt edzői munkát.

Az UTA tájékoztatása szerint Rednic megbízatása a 2023–2024-es szezon végéig szól, de az elsődleges feladata bizonyára a csapat élvonalban tartása.

Kedd délután Rednic Mészár Sándor klubvezető társaságában megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját:

 

 

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.