Az első és utolsó fordulókban újoncokkal játszik az UTA

A galaci Oțelul ellen kezdi és a bukaresti Dinamo ellen zárja az első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idényének első felét az UTA.

A Hivatásos Labdarúgóliga székhelyén megtartott keddi sorsoláson eldőlt, hogy az aradi csapat idegenben szerepel a július 14–16. között esedékes első fordulóban – a másodosztályú bajnokságot a második helyen záró, ezzel egyenes ágon feljutó Oțelul lesz az ellenfél –, a bajnokság alapszakaszának „félidejét” jelentő 15. fordulóban pedig hazai pályán játszik az élvonalba egy év szünet után osztályozón visszajutó fővárosi Dinamo ellen. (A 2. Liga bajnokát, a jászvásári Politehnicát a negyedik játéknapot fogadja Mircea Rednic vezetőedző legénysége.)

A második fordulóban a bronzérmes, de az előző öt szezonban bajnok kolozsvári CFR lesz az UTA ellenfele, míg az aktuális bajnok konstancai Farul ellen az ötödik, a Román Kupa-győztes sepsiszentgyörgyiek ellen a nyolcadik fordulóban bizonyíthatnak az aradiak.

Az UTA programja:

  1. forduló: Oțelul Galați–UTA

  2. forduló: UTA–CFR

  3. forduló: Hermannstadt–UTA

  4. forduló: UTA–Poli Iași

  5. forduló: Farul–UTA

  6. forduló: Universitatea Craiova–UTA

  7. forduló: UTA–FCSB

  8. forduló: Sepsi OSK–UTA

  9. forduló: UTA–Kolozsvári „U”

  10. forduló: FC Botoșani–UTA

  11. forduló: UTA–FC Voluntari

  12. forduló: Petrolul–UTA 

  13. forduló: UTA–Rapid

  14. forduló: FC U Craiova 1948–UTA

  15. forduló: UTA–Dinamo

Az UTA vezetősége bejelentette, hogy megkezdte a bérletárusítást a következő idény hazai meccseire. Július 6-ig az eddigi „előfizetők” meghosszabbíthatják bérleteiket, július 10-től pedig az új bérletvásárlókat várják.

A rovatból ajánljuk: