Aranyos Kozák Danuta – s még két ezüst a magyar kajakosok mérlege

Kozák Danuta szerezte a hetedik magyar aranyérmet Londonban

Kozák Danuta parádés teljesítményt nyújtva aranyérmet szerzett a női kajak egyesek csütörtöki 500 méteres döntőjében a londoni olimpián. Ez a magyar küldöttség hetedik elsősége a brit fővárosban, egyben a sportág 22. ötkarikás aranya. Az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok, 25 éves magyar lapátforgató kedden az elő- és a középfutamban is meggyőző győzelmet aratott, s azzal a tudattal készülődhetett a fináléra, hogy szerdán megszerezte pályafutása első ötkarikás győzelmét a négyes tagjaként. Csipes Ferenc tanítványa Kőbán Rita 1996-os és Janics Natasa 2004-es sikerét követően szerzett ebben a számban olimpiai aranyérmet Magyarországnak.
Az Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok, friss Eb-győztes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett a női 500 méter mai fináléjában. Nyert német Franziska Weber, Tina Dietze egység.
A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású magyar kajaknégyes is ezüstérmes lett az 1000 méteres versenyszámban.

MTI

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.