Aranyérmesek a Csiky-s röplabdázók a sportolimpián

Megnyerte a fiú röplabdatornákat az aradi Csiky Gergely Főgimnázium csapata a Kolozsváron rendezett Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián.

Az aradi iskolaközpont csapata 2016-ban terem-, 2018-ban strandröplabdában állhatott a dobogó tetejére, de azonkívül még két ezüstérmet szerzett ebben a sportágban az erdélyi magyar középiskolák seregszemléjén.

A héten rendezett sportolimpián nyolc sportág tíz szakágában mérték össze tudásukat a fiatalok, és a Csiky-sek röplabdában valamennyi mérkőzésüket megnyerve – strandröplabdában szettveszteség nélkül – lettek aranyérmesek.

A vetélkedőn a 2021–2022-es tanévben középiskolás diákok vehettek részt, így a Csiky Gergely Főgimnázium két túlkoros játékost, a nyáron elballagott Csapó Dávidot és Csáki Frigyest is benevezhette – mondta Erdei Emese testnevelőtanár, az aradi küldöttség vezetője. A két fiatalember alkotta duó a hétfős strandröplabda-mezőny csoportmeccsein a következő eredményeket éte el:

  • Csiky Gergely Főgimnázium–Báthory István Elméleti Líceum 2–0
  • Csiky Gergely Főgimnázium–Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceum 2–0
  • Csiky Gergely Főgimnázium–Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2–0

Az elődöntőben az aradiak a Bolyai Farkas Elméleti Líceumot győzték le 2–0-ra, s ugyanilyen arányban nyertek a fináléban a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium ellen.

Teremröplabdában hatcsapatos mezőny volt, és körmérkőzéses rendszerben döntöttek a sorrendről. A Csiky Gergely Főgimnázium Csapó Dávid, Csáki Frigyes, Csonka Dávid, Dobos Carlos, Kisvárdai Spier Tamás, Csapó Erik (cserék: Kulcsár Joel, Barbu Márk) alkotta csapata valamennyi meccsét megnyerve diadalmaskodott. Íme, az eredmények:

  • Csiky Gergely Főgimnázium–Kölcsey Ferenc Főgimnázium 2–0
  • Csiky Gergely Főgimnázium–Téglás Gábor Elméleti Líceum 2–0
  • Csiky Gergely Főgimnázium–Székely Mikó Kollégium 2–0
  • Csiky Gergely Főgimnázium–János Zsigmond Unitárius Kollégium 2–1
  • Csiky Gergely Főgimnázium–Báthory István Elméleti Líceum 2–0

Az aradiak úszásban voltak még érdekeltek: fiú 50 m gyorson Murvai Áron és Higyed Hunor, fiú 50 m mellen szintén Higyed Hunor, lány 50 m háton Bálint Anna személyében, valamint a 4x50 m gyorsváltóban, de nem sikerült a továbbjutás az előfutamokból.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta, és gól nélküli első félidő után 3–1 arányban nyert. A zártkapus büntetés végrehajtását felfüggesztették, így ismét beengedték a nézőket a stadionba.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.