Aradon rendezik az idei Szuperkupa-döntőt [FRISSÍTVE]

Július 9-én, szombaton az aradi báró Neuman Ferenc Arénában rendezik az idei Szuperkupa döntőjét – adta hírül szerdán a megállapodást a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és az aradi polgármesteri hivatal. FRISSÍTÉS: Szeptemberben korosztályos válogatott mérkőzést is rendeznek Aradon.

A fináléban a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a története eddigi legnagyobb sikerét elérő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csap össze.

A mérkőzés 20.30 órától kezdődik majd, a jegyárusításról a FRF közöl majd részleteket.

A 12 600 férőhelyes, újjáépített aradi stadiont 2020 augusztusában adták át, amikor az UTA 12 év szünet után ismét megkezdte szereplését az élvonalban. Egy kupadöntőnek már otthont adott az aréna: tavaly nyáron ott játszották a női labdarúgó Román Kupa fináléját, amelyben a Kolozsvári Olimpia diadalmaskodott.

Videóbíró is lesz Aradon

A 2022–2023-as labdarúgóidényt megnyitó Szuperkupa-döntőn fogják először alkalmazni Romániában tétmérkőzésen a videóbírót (VAR) – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Călin Bibarț aradi polgármester. Az elöljáró hozzátette, hogy a szövetség vezetőivel megállapodtak arról, hogy szeptemberben szintén a báró Neuman Ferenc Arénában rendezik a román és a német húszéven aluli (U20) labdarúgó-válogatottak közötti mérkőzést.

Két évvel ezelőtt U19-es Románia–Szerbia edzőmeccset rendeztek a stadionban.

A rovatból ajánljuk: