Aradi futballdinasztia tagját szerződtette menedzsernek az UTA

Brosovszky Attila személyében új menedzsere van az első osztályú labdarúgó-bajnokságban érdekelt UTÁ-nak – közölte hivatalos honlapján az aradi klub.

Az új vezető a csapat legendás játékosának, az örökös házi gólkirály Brosovszky Lászlónak az unokaöccse, akinek az édesapja, Tibor is meghatározó labdarúgója volt a városnak. Nagyapja, Brosovszky Antal pedig az 1945-ben alapított UTA történetének első gólszerzője!

Brosovszky Attila korábban vízilabdázott, tagja volt az 1990-es évek ezüst- és bronzérmes Arad Astra pólócsapatnak, pályafutása befejezése után pedig nemzetközi vízilabdabíró lett.

Sportvezetőként a Târgoviștei CSM női kosárlabdacsapatát vezette kétszer bajnoki címre, majd 2014 és 2020 között a Temesvári Saracens rögbicsapat menedzsere volt: az együttes bajnoki aranyérmet szerzett és Román Kupa-győzelmet aratott a mandátuma alatt, és nemzetközi porondon is szerepelt.

Az UTA a szezon végén megvált két vezetőségi tagjától – Claudiu Drăgantól és Decebal Codru Grădinariutól – miután a Korrupcióellenes ügyészség bundázási kísérlet vádjával eljárást indított ellenük egy 2017-es ügy miatt.

Az egyesület elnöke továbbra is Florian Voinea, a klubmenedzser Brosovszky Attila lett, Dorin Stanát nevezték ki csapatmenedzsernek, Cristian Păcurar maradt az akadémia igazgatója, szakmai irányítója pedig Ioan Herman.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.