A szezon eddigi legjobbmeccsét játszotta az UTA a FCSB ellen

Magabiztos győzelmet aratott az UTA a bukaresti FCSB ellen az első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának vasárnap esti meccsén, és ezzel ideiglenesen ellépett a kieső helyről.

Felborították a papírformát Bálint László György vezetőedző tanítványai, hiszen nem remélt győzelmet arattak a bajnoki címre hajtó egykori Steaua ellen. A hazaiak némi segítséget kaptak Tammtól, ugyanis a bukarestiek észt középhátvédje alig negyedóra múltán saját kapujába tessékelte a labdát, de négy perc sem telt el, és kiegyenlítettek a vendégek.

Az első félidő hátralevő részében mindkét oldalon a helyzetek, de ami ekkor – és a szezon többi meccsén – nem jött össze az UTÁ-nak, az sikerült a második félidőben. A helyzetkihasználás ezúttal nem mondott csődöt, az aradiak pedig két újabb gólt szerezve biztosították be a győzelmüket. Az ukrán szerzemény, Kucher kapus bravúrjai is kellett a diadalhoz – tegyük azért hozzá.

 

 

Az UTA ezzel elmozdult a kiesést jelentő utolsó helyről, és az osztályozót érő 14. helyen áll, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az FC Argeșt. A három pont amúgy annyira kellett az aradiaknak, mint egy falat kenyér, különösen, hogy a közvetlen riválisok, a kolozsvári „U”, a szebeni Hermannstadt és a Mioveni is nyert a hétvégén.

Szuperliga, 29. forduló:

  • UTA–FCSB 3–1, gólszerzők: Tamm (14., öngól), Postolachi (62.), Ubbink (78.), illetve Coman (18.)

  • Kolozsvári Universitatea–Farul 2–0

  • FCU Craiova 1948–FC Botosani 1–0

  • Rapid–FC Hermannstadt 0–1

  • CS Mioveni–Chindia Targoviste 2–0

  • Petrolul Ploiesti–Universitatea Craiova 0–1

  • FC Voluntari–FC Arges 0–0

  • Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 2–2

Image
Táblázat forrása: digisport.ro

A Hermannstadtól 9 pontot levontak. Március 10-én, pénteken, az alapszakasz utolsó fordulójában az UTA az Universitatea Craiova vendége lesz.

A rovatból ajánljuk:

Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.