A polgármester kicsit rallyzik

De csak pénteken délután az látványosabb ügyességi szakaszon a Mikelakán kialakított pályán, jelentette ki ma Gheorghe Falcă polgármester az Aradi Rallyról szóló, verseny előtti utolsó tájékoztatón, ahova stílszerűen vékony kékcsíkos, agyonfeliratozott versenyingben jelent meg. Bevallotta, hogy habár a tavalyi versenyen a terepszakaszon is indult, és a többi pilóta fanyalgása közepette gond nélkül végighajtotta a 300 lóerős Subaruját, most viszont nem készült, ezért fölösleges indulnia. „A terepszakasz fizikailag, agyilag rendkívül kimerítő, erre hosszasan kell edzeni, én viszont ezt időhiány miatt nem tettem meg, s hiába szereztem meg a rallys jogosítványomat, csak az ügyességi szakaszon fogok vezetni” – magyarázta.
Ma délelőtt a Városházán a polgármester, Mihai Leu, a futamszervező cég vezetője – a fotón a polgármester mellett – Nicolae Ioţcu megyei elnök poénkodott és öndicsekedett, hogy mennyire remek futam az aradi, s a szakszövetség 2011 legjobb futamának minősítette. De dicsérték a magyar felet is, amely idén már külön kunyerálás nélkül is a versenynaptárba illesztette az aradi szakaszt, és elégedettek a szervezéssel.
Persze, azért sikerült egy jó adag neveletlenséget is bevinni a tájékoztatóba, mert hiába ültek a teremben a magyar szervezők képviselői, versenyző, a románok senkit nem ültettek maguk mellé az asztalnál.

                                                                                                                                     Irházi János

A rovatból ajánljuk:

Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.
Kötelező UTA-győzelem a sereghajtó ellen
Élre álltak az aradiak – az alsóházi rájátszásban.
Jenei Imre 87 éves lett
Játszott az UTÁ-ban, a Steauával edzőként BEK-et nyert.