A magyarok domináltak az Arad Rali első napján [AUDIÓ]

A magyar párosok domináltak a 4. Arad Rali első napján. A pénteki, a radnai úti gokart-pályán rendezett nyitó szakaszt a Herczig Norbert, Bacigál Igor páros nyerte. Tizedmásodpercekkel maradt le mögöttük a Turán Frigyes, Zsíros Gábor és a Botka Dávid, Mihalik Péter duó, akik a második, illetve harmadik helyről várhatják a szombati folytatást.
64 autó állt rajthoz az idei Arad Ralin, fele-fele arányban a magyar és a román bajnokság résztvevői. Második éve, hogy mindkét pontvadászatba beleszámít az Arad Rali eredménye, de a tavalyinál kevesebben voltak a magyarországi versenyzők. Főleg az első osztályú bajnokságból maradtak sokan távol, és nem jött össze a szlovákiai ralisok bevonása sem a mezőnybe.
„Beszéltem Arad polgármesterével, hogy jövőre az eddigieknél nagyobb szabású versenyt rendezzünk. Végül is, a romániai futamok közül itt vannak a legtöbben. Viszont a gazdasági válság hatásai a motorsportban jobban érződnek, mint más sportágakban” – nyilatkozta a verseny romániai főszervezője, Mihai Leu korábbi profi világbajnok ökölvívó.

Gheorghe Falcă polgármester a volánnál

A pénteki gyorsasági szakaszon volán mögé ült Gheorghe Falcă aradi polgármester is, és jelen volt a rajtnál Camelia Potec, Athén 200 méteres női gyorsúszó olimpiai bajnoka (tavaly Kovács "Kokó" István magyar olimpiai bajnok bokszoló volt a meghívott). Sajnos egy szomorú esemény is beárnyékolta a versenyt szerdán. A pályabejárás során rosszul lett és kórházba került a magyarországi Spitzmüller Csaba autóversenyző, tavalyi harmadik helyezett, aki idén a román bajnokság dobogósaként vett volna részt az Arad Ralin. Keddig biztos az aradi kórházban marad – mondta Adamovits Márk magyarországi főszervező.
Pataky Lehel Zsoltnak a péntek délutáni rajtnál készült rádióriportját alább hallgathatja meg.

[audio src="http://aradihirek.ro/wp-content/uploads/media/2012-es rajt.mp3"] 

A rovatból ajánljuk: