A házigazdákkal egy csoportban a magyarok a kézilabda-vb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott a házigazda spanyol, valamint a horvát, az algériai, az egyiptomi és az ausztrál csapattal került azonos csoportba a 2013-as spanyolországi világbajnokságon.
A január 11. és 27. között sorra kerülő tornán a résztvevőket négy, egyenként hatos csoportba sorsolták ma. A csoportok első négy-négy helyezettje jut majd a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőbe.
A csoportbeosztás, A-csoport: Franciaország (címvédő),  Németország (Eb-7.), Argentína (Amerika-bajnok.), Tunézia (Afrika-bajnok.), Montenegró (az Eb-12.), Brazília (Amerika-2.). B-csoport: Dánia (Európa-bajnok), Macedónia (Eb-5.), Izland (Eb-10.), Katar (Ázsia-2.), Oroszország (Eb-15.), Chile (Amerika-3.). C-csoport: Szerbia (Eb-2.), Szlovénia (Eb-6.), Lengyelország (Eb-9.), Koreai Köztársaság (Ázsia-bajnok), Fehéroroszország (Eb-16.), Szaúd-Arábia (Ázsia-3.). D-csoport: Spanyolország (rendező), Horvátország (Eb-3.), Magyarország (Eb-8.), Algéria (Afrika-2.), Egyiptom (Afrika-3.), Ausztrália (Ausztrália-zónabajnok).

MTI

A rovatból ajánljuk:

BL-döntőt rendeznek Budapesten – a 2026-os finálé gazdája lesz a Puskás Aréna
A stadionban ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupa- és a tavaly Európa-liga-finálé után.
Megnyerte az alsóházi rájátszást az UTA
A 2020-as élvonalba jutás óta a legjobb helyezés.
Vezeti az alsóházi mezőnyt az UTA, megnyerte a bajnokságot az FCSB
Kétgólos győzelmet arattak Jászvásáron az aradiak.