A hajrában összeomlott az UTA a FCSB ellen

FRISSÍTVE: Több mint fél órát emberhátrányban játszva, a hajrában összeomolva háromgólos vereséget szenvedett az UTA a FCSB-től Bukarestben, az első osztályú labdarúgó-bajnokság szombat esti meccsén.

A listavezető „Steaua-utód” csapat éllovashoz méltón kézben tartotta a meccset a kezdő sípszótól a végéig, de sokáig nem tudta feltörni a hárításra összpontosító újonc aradi csapat védelmét. Az UTA őrzőangyalának Iacob bizonyult, a hálóőr ugyani az első félidőben egy, a másodikban két hatalmas bukaresti gólhelyzetben tisztázott.

A 76. percben már ő sem tehetett semmit, Dennis Man tizenegyesénél, bár érezte, hogy merre tart a labda, nem tudott hárítani. Egyébként az aradi nevelésű Man – aki a FCSB csapatkapitányi karszalagját viselte lecseréléséig – nem ünnepelte a gólját a volt csapata ellen.

Ekkor egyébként már negyedórája emberhátrányban volt az UTA, ugyanis Roșunak a bíró egy szabálytalanság után felmutatta a második sárga lapot is – ezzel automatikusan a pirosat. A beszoruló UTA alig tudott épkézláb akciókat vezetni, de aztán a hajrában a feltámadás jeleit mutatta, mígnem Coman bevitte a „kegyelemdöfést” a hajrában, majd Olaru feltette a pontot az i-re az összeomlott aradi csapat ellen.

Bálint László vezetőedző csapata az első idegenbeli vereségét szenvedte el az idényben.

1. Liga, 12. forduló: FCSB–UTA 3–0, gólszerzők: Man (76., 11-esből), Coman (90.), Olaru (90+2.); kiállítva: Roșu (58., UTA). További eredmények: FC Voluntari–Academica Clinceni 3–3, FC Argeş–Dinamo 0–1, Sepsi OSK–AFC Botoşani 2–2, vasárnap: Viitorul–AFC Hermannstadt elhalasztva (koronavírusos a vendégcsapat több tagja), Politehnica Iaşi–Kolozsvári CFR 0–2, hétfőn: Astra–Chindia Târgovişte 0–0, Universitatea Craiova–Medgyesi Gaz Metan 3–1.

Forrás: prosport.ro

Az UTA a következő hétvégén a Craiovát fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Megpuhította az acélt az UTA – magabiztos győzelem az alsóházi rangadón
Az aradi csapat a rájátszásban még veretlen galaci együttest fogadta.
Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat
A döntő harmadik meccsét is elveszítette.
Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón
Van esély a Konferencia-liga-rájátszásra.
Túl nagy falat volt a „szebeni szalámi”
Kétgólos vereséget szenvedett az UTA hazai pályán a Hermannstadtól.