2. Liga: bajnok és feljutott az UTA!

Döntetlent játszott Pitești-en, és ezzel megőrizte első helyét a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az UTA, amely a 2020–2021-es szezont az 1. Ligában kezdheti meg.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt fölényesen, 11 ponttal vezette a bajnokságot az aradi futballcsapat, de az újrakezdés után nehezen kapták el a fonalat Bálint László vezetőedző tanítványai. Egy győzelmet arattak, két döntetlent játszottak, és kétszer vereséget szenvedtek.

Ennek – és a rájátszásban szereplő csapatok pontszámainak megfelezése – ellenére a piros-fehérek első helyről jutottak fel az élvonalba: 18 éve nem volt hasonló futballünnep Aradon, és 12 év szünet után szerepelhet ismét a csapat az élvonalban.

A vasárnapi záró fordulóban Pitești-en vendégszerepelt az UTA, amely tizenegyesből szerzett vezetést. Ezt a hazaiak a második félidőben kiegyenlítették, s ezzel az eredménnyel – a többi meccs alakulásától is függően – mindkét együttes kivívta az első osztályban való szereplés jogát.

Érdekessége a 2. Liga kényszer-rájátszásának, hogy az öt forduló egykében sem tudtak nyerni a hazai pályán játszó csapatok, ami a mezőny kiegyensúlyozottságának a jele (ha csak a rájátszában szerzett pontokat néznénk, az UTA az utolsó helyen állna...). A 3. helyen végző CS Mioveni osztályozót játszhat a feljutásért az 1. Liga 12. helyezettjével (nem tudni kivel, mert ott nem ért még végett az alsóházi rájátszás).

FOTO / Bucuria câștigării campionatului și a promovării în Liga 1! <3

Közzétette: UTA Arad – 2020. augusztus 2., vasárnap

2. Liga, rájátszás, 5. forduló: FC Argeș–UTA 1–1, gólszerzők: Matiș (53.), illetve Ioniță (40., 11-esből); CS Mioveni–Petrolul 1–2, Rapid–Turnu Măgurele 1–1.

1. UTA 5 1 2 2 8–8 30
2. FC Argeș 5 2 2 1 7–6 27
3. CS Mioveni 5 2 1 2 5–6 27
4. Tr. Măgurele 5 1 3 1 5–5 26
5. Rapid 5 1 3 1 4–4 25
6. Petrolul 5 1 3 1 4–4 25

 

A rovatból ajánljuk:

Bukaresti vereségével lemaradt a felsőházi rájátszásról az UTA
A meccset beárnyékolta a két szurkolótábor közötti tömegverekedés.
Fordulatos meccsen nyert az UTA a Craiova ellen
Továbbra is versenyben áll a felsőházi rájátszásba jutás jelentő 6. helyért.
A Rapid gyorsvonatként gázolt át az UTÁ-n
Az aradi csapat az ezt megelőző öt meccsén négyszer nyert és egy döntetlent játszott.
Továbbra is versenyben az UTA a felsőházi rájátszásért
Legutóbbi öt mérkőzésén veretlen a csapat.
Idegenben nyert és a felsőházi rájátszásra hajthat az UTA
Csak egy pont választja el a hatodik helytől.