Kamionstopot hirdettek szerdára az ország kétharmadában a kánikula miatt [FRISSÍTVE]

Félreállítják a teherforgalmat | Illusztráció/Archív felvétel

Félreállítják a teherforgalmat | Illusztráció/Archív felvétel

A hőség miatt az ország több megyéjében korlátozzák szerdán a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű tehergépkocsik forgalmát. FRISSÍTÉS: Arad megyében szombatig marad érvényben a korlátozás.

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) keddi tájékoztatása szerint szerdán 10 és 20 óra között Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Arad, Fehér és Szeben megyében valamennyi országúton, gyorsforgalmi úton és autópályán tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése.

Mentesülnek a tilalom alól a személyszállító gépjárművek, az élő állatokat vagy romlandó termékeket, postai küldeményeket, elsősegélynyújtó felszereléseket, üzemanyagot, ellenőrzött hőmérsékletet igénylő árut, higiéniai célokra szánt termékeket, palackozott ivóvizet, mezőgazdasági termékeket szállító gépkocsik, a sérült járműveket vontató gépkocsik, a különféle sürgősségi beavatkozásban részt vevő járművek, a nemzetközi gyakorlatokon részt vevő katonai szállítmányok, valamint a CNAIR saját és bérelt munkagépei.

A nehéz-tehergépjárművek forgalmát az utak aszfaltburkolatának védelme érdekében korlátozzák – írta az Agerpres.

Arad megyében szombatig marad érvényes a korlátozás

Az Arad Megyei Tanács saját hatáskörben szerdától szombatig hirdette meg a kamionstopot Arad megyében a megyei rangú utakon, naponta 10 és 20 óra között, ezeken a napokon ugyanis narancssárga és vörös fokozatú hőségriadó lesz érvényben. Iustin Cionca tanácselnök az aszfaltréteg megóvásával indokolta a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedésének korlátozását.

A rovatból ajánljuk:

Országszerte többen meghaltak az ötödik napja tartó rendkívüli hőség miatt
A legfiatalabb áldozat 32, a legidősebb 74 éves volt.
Hét különböző ösztöndíjban részesülhetnek ősztől az általános és középiskolások
A legalacsonyabb összegű támogatás 300, a legmagasabb 3700 lej havonta.
Vörös riasztást adtak ki a hétvégére a kánikula miatt
A hőmérsékleti csúcsértékek 37 és 41 Celsius-fok között alakulnak.