Szakrális zenei előadás Ács János világhírű karmesterrel

A világ legismertebb operaházaiban, koncerttermeiben vezényelt, világsztárokkal lépett fel, március 12-én, vasárnap 18 órakor pedig az Aradi Kamaraszínház meghívottja Ács János világhírű karmester.

A nemrég Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész a Csokonai Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel, a nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban. 

Az Olaszországban élő, de magyar gyökereihez visszatért karmester, Ács János a „Három Tenor” koncertjeinek állandó karmestereként, Pavarotti korrepetitoraként szerzett világhírnevet. Nagy sikerrel lépett fel a világ legnagyobb koncerttermeiben, éveken át zeneigazgatója volt az Egyesült Államokban a denveri Colorado Operának, dolgozott Róma, Firenze és Velence operatársulataival, a Giuseppe Verdi Színház és a Magyar Állami Operaház Falioni Kamarazenekarának művészeti vezetője volt. Eddigi pályafutása során dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját, s a legnagyobb Verdi-műveket.

Korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini és a „három tenorként” ismert világsztárok. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű szerepel. Szakmai körökben az olasz operajátszás legnagyobb szakértőjének tartják.

Image
Ács János vezényel | A kamaraszínház által közreadott felvétel

Ács János a szakrális zene elkötelezettjeként gyakran vezényel templomi hangversenyeket is. Aradon a belvárosi evangélikus-lutheránus templomban találkozhat a közönség a nagynevű művésszel, aki a Debreceni Csokonai Színház Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel. A nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő. 

Luciano Pavarotti és a Három Tenor karmestere, Ács János, valamint a Csokonai Operastúdió szólistái és kórusa a Debreceni Partium Ház szervezésében az Aradi Kamaraszínház évadának keretében vendégszerepelnek Aradon. A szakrális zenei előadásra érvényesek az Aradi Kamaraszínház bérletei, valamint jegyek 15 lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: március 7–9. között, kedden, szerdán, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra közöttmárcius 10-én, pénteken 10–16 óra között; március 11–12-én, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

A rovatból ajánljuk:

A Művész-moziban vetítik az anyák megmentőjéről szóló filmet [FRISSÍTVE]
A nagy érdeklődésre való tekintettel még egyszer lejátsszák a Semmelweis Ignácról szóló alkotást.
„Nincs két egyforma műemléképület Aradon, mindegyik a kedvencem” [AUDIO]
Kurunczi Ferenc több mint 15 éve fotózza az épített örökséget.
Bérletrendszert vezet be az Arad Megyei Múzeum
Aradon és a megyében valamennyi közgyűjtemény látogatható vele.
Ünnepi hangolódás a Cimbalibanddel
A Fonogram-díjas együttes igazi adventi hangulatot teremtett. 
Hamlet újragondolva – amerikai rendező a kamaraszínházban
Az előadás magyar, román és angol nyelvű.