Szakrális zenei előadás Ács János világhírű karmesterrel

2023. március 6.
A világ legismertebb operaházaiban, koncerttermeiben vezényelt, világsztárokkal lépett fel, március 12-én, vasárnap 18 órakor pedig az Aradi Kamaraszínház meghívottja Ács János világhírű karmester.
<em>Hír szerkesztése</em> Szakrális zenei előadás Ács János világhírű karmesterrel
Ács János a Csokonai Opera Stúdióval | A kamaraszínház által közreadott felvétel

A nemrég Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész a Csokonai Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel, a nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő az arad-belvárosi evangélikus-lutheránus templomban.

Az Olaszországban élő, de magyar gyökereihez visszatért karmester, Ács János a „Három Tenor” koncertjeinek állandó karmestereként, Pavarotti korrepetitoraként szerzett világhírnevet. Nagy sikerrel lépett fel a világ legnagyobb koncerttermeiben, éveken át zeneigazgatója volt az Egyesült Államokban a denveri Colorado Operának, dolgozott Róma, Firenze és Velence operatársulataival, a Giuseppe Verdi Színház és a Magyar Állami Operaház Falioni Kamarazenekarának művészeti vezetője volt. Eddigi pályafutása során dirigálta Bellini és Puccini valamennyi operáját, s a legnagyobb Verdi-műveket.

Korunk olyan nagy énekeseivel dolgozott együtt, mint Luciano Pavarotti, Samuel Ramey, Raina Kabaivanska, Giuseppe Giacomini és a „három tenorként” ismert világsztárok. Repertoárján több mint 150 opera és zenekari mű szerepel. Szakmai körökben az olasz operajátszás legnagyobb szakértőjének tartják.


Ács János vezényel | A kamaraszínház által közreadott felvétel

Ács János a szakrális zene elkötelezettjeként gyakran vezényel templomi hangversenyeket is. Aradon a belvárosi evangélikus-lutheránus templomban találkozhat a közönség a nagynevű művésszel, aki a Debreceni Csokonai Színház Operastúdió szólistáival és kórusával lép fel. A nagyböjti időszakhoz illő, Rossini Kis ünnepi miséjét adják elő.

Luciano Pavarotti és a Három Tenor karmestere, Ács János, valamint a Csokonai Operastúdió szólistái és kórusa a Debreceni Partium Ház szervezésében az Aradi Kamaraszínház évadának keretében vendégszerepelnek Aradon. A szakrális zenei előadásra érvényesek az Aradi Kamaraszínház bérletei, valamint jegyek 15 lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitva tartása: március 7–9. között, kedden, szerdán, csütörtökön 10–14 és 17–19 óra között; március 10-én, pénteken 10–16 óra között; március 11–12-én, szombaton és vasárnap 10–12 és 17–19 óra között. Foglalás, információ a 0744/475–147-es telefonszámon lehetséges.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Összeütközött két autó Nagyiratos és Kisvarjas között
Hat személyt szállítottak kórházba.
Hír beküldése
Egy órával kevesebbet fogunk aludni.
<em>Hír szerkesztése</em> Elhunyt két gépkocsivezető Berzován
Az áldozatok 87 és 77 évesek voltak.
<em>Hír szerkesztése</em> Vígjáték, vers, zene – A kamaraszínház áprilisi programja
A Szigligeti Színház, a Kaláka együttes és Montanaro lép fel Aradon.
<em>Hír szerkesztése</em> Bangladesi határsértőket fogtak el Tornyán
Illegális „kivándorlók”.
<em>Hír szerkesztése</em> E-hulladékgyűjtés Pécskán
Új konyhai robotgépeket húznak ki a tombolán.
<em>Hír szerkesztése</em> Jenei Imre 86 éves
A Puskás Intézet is felköszöntötte a Nagyváradon élő szaktekintélyt.
Magyar üzletembereket várnak, a meghívott Miklós Zoltán.
<em>Hír szerkesztése</em> Ez hogy történt? Forgalommentes úton ütközött két kamion
Egy személy súlyosan megsérült.
<em>Hír szerkesztése</em> Szabó Ödön: sok gólt rúgtunk az elmúlt két évben a magyar oktatásért
Az RMDSZ által közreadott interjú.